Εθελοντής αστυνομικός κατάφερε και βρήκε τον καμένο σκυλάκο που περιφερόταν αβοήθητος στην Πεντέλη

Πεντέλη: Αστυνομικός κατάφερε να σώσει σκύλο που είχε πληγεί στις φωτιές της Πεντέλης

Ένα πυρόπληκτο σκυλάκι που ήταν πραγματικά σε κατάσταση ανάγκης κατάφεραν να σώσουν ένας εθελοντής αστυνομικός και η ομάδα του, μοιράζοντας χαμόγελα.

Τα πιο ωραία νέα της ημέρας τα μαθαίνουμε από τη σελίδα της κ. Μάρσας Δημοπούλου Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία έχει κάνει απίστευτη δουλειά με φοβερή οργάνωση για τα ζώα στις περιοχές που επλήγησαν από φωτιές. Σε συνεργασία φυσικά με το Zero Stray Academy Zero Stray Pawject και το Dogs Voice Dogs’ Voice έχουν φτιάξει μια μεγάλη αλυσίδα διάσωσης και περίθαλψης ζώων που πρώτη φορά γίνεται τόσο οργανωμένα και τόσο αποτελεσματικά.

Τα καλά νέα λοιπόν έχουν να κάνουν με το γνωστό πλέον μιας και έχει γίνει viral λυκόσκυλο που είχε καεί από τις φωτιές στην Πεντέλη και περιφερόταν αβοήθητο χωρίς κανείς να το έχει βοηθήσει. Ο σκυλάκος είχε εμφανιστεί σε φωτογραφίες του Δημήτρη Καπάνταη από το πρακτορείο φωτογραφιών SOOC και μας είχαν συγκλονίσει. Φαινόταν εμφανώς καταβεβλημένος έχοντας υποστεί σημαντικά εγκαύματα στο πίσω μέρος του σώματος αλλά και στη μουσούδα του.

Το Facebook πήρε φωτιά και όλοι έψαχναν το σκύλο να τον βοηθήσουν. Το στίγμα του είχε χαθεί. Οι εθελοντές άρχισαν να τον ψάχνουν. Το σκυλί έπρεπε άμεσα να βρεθεί και να μεταφερθεί σε κτηνίατρο.

Κατάφεραν να σώσουν πυρόπληκτο σκυλάκι στην Πεντέλη

Και βρέθηκε. Τα νέα είναι πραγματικά υπέροχα! Η σελίδα της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναφέρει:

«Ο αστυνομικός-κλινικός ψυχολόγος και καθηγητής του Zero Stray Academy, Βαγγέλης Δρίβας, σε συντονισμό με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και το Zero Stray Pawject σήμερα κατάφερε να εντοπίσει μετά από πολύωρη αναζήτηση και να περισυλλέξει το λυκόσκυλο που κάηκε από τη φωτιά, φωτογραφήθηκε από διερχόμενους και συνέχιζε να περιφέρεται αβοήθητο.

Μεταφέρεται στην εξαιρετική δομή του Dogs’ Voice στο Γαλάτσι όπου θα λάβει την απαιτούμενη περίθαλψη από την ΕΔΚΕ και να φιλοξενηθεί με ασφάλεια. Θα σας ενημερώσουμε αν αυτό το πλάσμα χρειαστεί φιλοξενία ή υιοθεσία.

 Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που δίνουν την ψυχή τους και προσφέρουν τόσο σπουδαίο έργο.»

Related posts

Λήγει σε 4 ημέρες, δεν το ξέρουν ούτε οι λογιστές: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι για τις μητέρες

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο – Τι πρέπει να ξέρετε

Ανατροπή πριν λίγο με τον Απόστολο Λύτρα – Έκανε την κίνηση που κανείς δεν περίμενε