Φολέγανδρος: Συναγερμός σήμανε με το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού

Φολέγανδρος: Πρόκειται για μία γυναίκα κάτοικο του νησιού σύμφωνα με τη Δήμαρχο κ. Παπαδοπούλου

Φολέγανδρος: Συναγερμός έχει σημάνει στη Φολέγανδρο, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για μία 30χρονη γυναίκα η οποία πραγματοποίησε rapid test και βγήκε θετικό. Το τεστ έχει ήδη αποσταλεί στον ΕΟΔΥ ώστε να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται πράγματι για θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Τόσο η 30χρονη γυναίκα όσο και η οικογένειά της, έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα. Καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι η γυναίκα δεν είχε φύγει από το νησί εδώ και 1 μήνα.

Η είδηση έχει προκαλέσει φόβο από το πρωί, μιας και οι περίπου 600 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού ανησυχούν για τις συνθήκες υπό τις οποίες κόλλησε η 30χρονη. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νησί.

Η 30χρονη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφέρει έναν συγγενή της ο οποίος είχε θέματα υγείας σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Η γυναίκα πριν να πάει στην Αθήνα, επισκέφτθηκε το ιατρείο στην Φολέγανδρο ώστε να υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχευσης αντιγόνου. Όπως ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον της στο Protothema.gr, η γυναίκα εντοπίστηκε θετική χωρίς να έχει συμπτώματα.

Τι παρακάλεσε η Δήμαρχος της Φολέγανδρου τους κατοίκους του νησιού

Η δημοτική αρχή του νησιού συνέστησε ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων. Το ιατρείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα για απολύμανση και αναμένεται η επιβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ για το αν πρόκειται για θετικό κρούσμα ή όχι.

«Έως τότε παρακαλούμε να περιοριστούν μετακινήσεις και συναντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι του νησιού ωστόσο, είναι ανάστατοι καθώς δεν γνωρίζουν τις επαφές της 30χρονης και εάν βρίσκονται και οι ίδιοι σε κίνδυνο.

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή