«Φύγε, ίσα που πρόλαβα να κλειδώσω»: Γροθιά στο στομάχι το αδημοσίευτο υλικό από το Μάτι τέσσερα χρόνια μετά

by Εύα Ζαχαριάδη

«Φύγε, ίσα που πρόλαβα να κλειδώσω»: Ένα βίντεο από την φονική πυρκαγιά στο μάτι που σοκάρει

Οι μνήμες είναι ακόμα ανεξίτηλα χαραγμένες μέσα μας, από τις 23 Ιουλίου του 2018. Τέσσερα χρόνια μετά, ένα αδημοσίευτο υλικό συγκλονίζει για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έφτιαξε και δημοσίευσε η συμπαραγωγή «Up Stories – Alive Move On» για τα τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι, που συμπληρώνονται σήμερα, 23 Ιουλίου.

«Φύγε, ίσα που πρόλαβα να κλειδώσω»: Γροθιά στο στομάχι το αδημοσίευτο υλικό από το Μάτι τέσσερα χρόνια μετά

Στο βίντεο υπάρχει αδημοσίευτο υλικό και εικόνες που συγκλονίζουν από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η περιγραφή του είναι η εξής:

«Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου του 2018.
Αρχικά ξημέρωσε μια ημέρα από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασικές καλοκαιρινές.

Ένα ασθενές αεράκι ίσα ίσα που δρόσιζε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η μέρα θα ήταν αυτή που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές μας.

Και ενώ ήδη μια τεράστια ανεξέλεγκτη φωτιά κατακαίει από της πρώτες μεσημβρινές ώρες την Κινέττα και τα Γεράνεια Όροι ξαφνικά ένα νέο μέτωπο κάνει την εμφάνιση του κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Σε χρόνους κυριολεκτικά ντετέ η δυναμική της φωτιάς έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Η φωτιά έχει πλέον αρχίσει να απειλεί κατοικημένες περιοχές και άπαντες πιάνονται κυριολεκτικά σε μεσημεριανό ύπνο.

Η φωτιά περνάει σαν σίφουνας τον Νέο Βουτζά διασχίζει σε κλάσματα την Λεωφόρο Μαραθώνος όπου έχει “χτιστεί” ένα πρώτο αντιπυρικό μέτωπο καταπίνει το Μάτι που δεν έχει προλάβει να εκκενωθεί και φτάνει μέχρι την θάλασσα.

Τραγικός απολογισμός 103 νεκροί και μια Ελλάδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι, πως και γιατί προκάλεσε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo