Γκράφιτι για το 1821: Ο καλλιτέχνης Εύρυτος ζωγραφίζει τους τοίχους της Αθήνας με αγωνιστές του 1821

Γκράφιτι για το 1821: Δείτε μερικούς από τους αγωνιστές του 1821 που έχει ζωγραφίζει ο καλλιτέχνης

Γκράφιτι για το 1821: Ο καλλιτέχνης της τέχνης του δρόμου Εύρυτος. Γεμίζει τους τοίχους της Αθήνας με μορφές αγωνιστών του 1821. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ο καλλιτέχνης κάνει απλοϊκές τις μορφές των αγωνιστών αλλά η δυναμική των χαρακτήρων τους είναι διακριτή. Κάποια από τα έργα του, είναι ο Νικηταράς, ο Καραϊσκάκης και ένας ιερέας.

Βέβαια η ζωγραφική του στους τοίχους γίνεται πάντα υπό την απειλή φόβου, όπως αναφέρει ο ίδιος. Καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον πιάσει η ελληνική αστυνομία. Ο στόχος του μέσα από τη ζωγραφική των μορφών των αγωνιστών του 1821 στους τοίχους είναι να περάσουν τα σωστά μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης. Θα συνεχίσει να ζωγραφίζει στους τοίχους ως και την 25η Μαρτίου με μορφές μόνο από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «Ιδανικό θα ήταν όλα τα γκράφιτι να είναι σε κεντρικά σημεία, σε χώρους από τους οποίους περνούν χιλιάδες Έλληνες. Προκειμένου να μην ξεχνούν το μήνυμα της Επανάστασης και του Αγώνα, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Αφού, εκτός από την Αστυνομία, κάποιοι συγκεκριμένοι θα φρόντιζαν να τα βεβηλώσουν. Γι’ αυτό και οι περισσότερες δουλειές μου είναι σε σχολεία, ταράτσες, εγκαταλειμμένα κτίρια. Προκειμένου να μπορώ να τα τελειώσω με ησυχία και ασφάλεια».

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες από τα γκράφιτι του Εύρυτου με αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Γκράφιτι για το 1821: Καλλιτέχνης ζωγραφίζει αγωνιστές του 1821

Γκράφιτι για το 1821: Καλλιτέχνης ζωγραφίζει αγωνιστές του 1821

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα