Γλυκά Νερά: Ζητούν άμεση δίωξη και για την κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του

by Τόνια Τζαφέρη
Γλυκά Νερά: Ζητούν άμεση δίωξη και για την κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του

Γλυκά Νερά: Ζητούν δίωξη και για την κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του

Γλυκά Νερά: Όλο και χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τον 32χρονο δολοφόνο. Αφού όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα επικοινωνίας με την μικρή Λυδία. Αλλά ζητούν και δίωξη για κακοποίηση της.

Θύμα του πατέρα της (ν.3500/2006) είναι και η μικρή Λυδία λέει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο. Κατά της Βίας μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά! Δεν διώκεται, δεν αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα, ούτε αξιολογήθηκε το παιδί.

Γλυκά Νερά: Ζητούν άμεση δίωξη και για την κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του

Η ενός έτους Λυδία είναι ξεκάθαρα θύμα ενδοοικογενειακής βίας του ίδιου δράστη. Που δολοφόνησε την μητέρα της και σκότωσε και κρέμασε το σκύλο της. Γιατί δεν του έχει ασκηθεί δίωξη και για την κακοποίηση της Λυδίας; είναι το ερώτημα που θέτει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας με ανάρτησή του στα social media.

Όπως υποστηρίζει σε αυτήν, «ο νόμος 3500/2006 για την Ενδοοικογενειακή βία είναι σαφής: “Θύμα είναι και το μέλος, στην οικογένεια του οποίου τελέσθηκε αξιόποινη πράξη. Κατά τα άρθρα 299 (Ανθρωποκτονία με πρόθεση) και 311 (Θανατηφόρα βλάβη) του Ποινικού Κώδικα. Καθώς και ο ανήλικος κατά την παράγραφο 2, ενώπιον του οποίου τελείται μία από τις αξιόποινες πράξεις της παρούσας”.»

Κατά συνέπεια, συνεχίζει το κείμενο της ανάρτησης, «σε όλες τις γυναικοκτονίες από σύζυγο. Σύντροφο (ή και άλλο μέλος της οικογένειας), όλα τα παιδιά (αλλά και τα μέλη της οικογένειας της δολοφονημένης) είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας του ίδιου δράστη. Και, τουλάχιστον για τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε κενό επιμέλειας, είναι ευθύνη της/του Εισαγγελέα να διατάξει την αξιολόγηση της βλάβης που έχουν υποστεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την δολοφονία της μητέρας τους και να ασκήσει τις ανάλογες ποινικές διώξεις».

Γλυκά Νερά: Επιβεβαιώνεται η εξωσυζυγική σχέση του δολοφόνου πιλότου

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση σχετικά με την δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Σε «τόσες γυναικοκτονίες όπου πατέρας σκότωσε την μητέρα παιδιών, γιατί δεν έχει ασκηθεί ούτε μία δίωξη για την ενδοοικογενειακή βία που υπέστησαν τα παιδιά εξαιτίας της δολοφονίας της μητέρας τους;

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, όσον αφορά τον δράστη:

-Δεν του έχουν ήδη ασκήσει δίωξη για την ενδοοικογενειακή βία κατά της Λυδίας;

-Γιατί δεν του έχουν ήδη αφαιρέσει την γονική μέριμνα της Λυδίας;

-Και γιατί δεν έχουν ήδη διατάξει αξιολόγηση του παιδιού και του ιστορικού του;

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας θέτει σειρά ερωτημάτων για την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά και υπογραμμίζει ότι «η Λυδία μετρά έναν χρόνο ζωής, όμως η κακοποίησή της έχει μεγαλύτερη διάρκεια» και παραθέτει αναλυτικά επιχειρήματα για το ότι σε κάθε τέτοια καταγγελία για αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα πρέπει να ασκείται δίωξη αμέσως μόλις οι Αρχές λάβουν γνώση για διάπραξη ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως εάν το θύμα τελικά υποβάλει μήνυση.

«Σταματήστε επιτέλους να λέτε στις γυναίκες να μιλήσουν και αρχίστε να κάνετε αυτά που πρέπει», υπογραμμίζει το Δίκτυο, για να καταλήξει: «Η Καρολάιν δεν μας χρειάζεται πλέον, παρά μόνο για να προστατεύσουμε τη Λυδία της!».

Προτεινόμενα