«Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα!»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για την τραγωδία στα Τέμπη

by Newsroom i-diakopes.gr
«Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα!»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για την τραγωδία στα Τέμπη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μega Καλημέρα», σήμερα το πρωί, Μεγάλη Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκπομπή και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε σχετικά με την τραγική και φονική σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών που έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, τις γυναίκες και την οικογένεια του.

«Ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού. Τις ίδιες ερωτήσεις μου κάνουν ο γιος και η κόρη μου είναι πολλές φορές πολύ ωμές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την συνέντευξη με την Νεφέλη Μέγκ.

«Το κάθε παιδί μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και τα ακούω και έρχονται με ιδέες και προτάσεις. Η κόρη μου που ασχολείται με θέματα δημόσιας υγείας μου μίλησε για τον κύκλο των γυναικών και της εμμηνόπαυσης και σε έναν χώρο που ανδροκρατείται δεν τα σκεφτόμαστε. Και όπως είπε του ζήτησε να κάνει κάτι γι’ αυτό και θα κάνουμε κάτι. Οι γυναίκες έχουν κάθε μήνα ένα πρόσθετο κόστος λόγω της εμμήνου ρύσης. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα!»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη τραγωδία στα Τέμπη

Για την τραγωδία στα Τέμπη είπε: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη αυτή η τραγωδία για όλους μας. Και για μένα προσωπικά. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε και από την πρώτη στιγμή δεν κρύφτηκα, ανέλαβα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Υπάρχει ένα ερώτημα που είναι στο μυαλό όλων: πώς είναι δυνατόν να έγινε αυτό το πράγμα; Γιατί έγινε; Τα παιδιά μου μού είπαν “πες μας τι θα κάνεις ώστε να μην ξαναγίνει”. Τα παιδιά μου μπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο εξωτερικό συνέχεια, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αισθάνεται ανασφάλεια.

Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση. Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου αλλά την επόμενη ημέρα κάτι πρέπει να κάνω», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μάχη που δίνουν οι αδερφές του

«Πράγματι δύο από τις τρεις αδελφές μου πέρασαν και περνούν μεγάλη δοκιμασία. Και οι δύο την αντιμετωπίζουν με μεγάλο θάρρος, αισιοδοξία και χαμόγελο. Κι ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλά και για τη Ντόρα και για την Κατερίνα. Ειδικά για την Κατερίνα η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, ήταν μία ευκαιρία να αναδείξω κάτι που πιστεύω πολύ: ο προσυμπτωματικός έλεγχος, η προληπτική μαστογραφία», είπε κλείνοντας.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Προτεινόμενα