Ισχυρά διαβατήρια: Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2021 – Σε ποια θέση είναι το ελληνικό

Ισχυρά διαβατήρια: Σε πολύ ηψηλή θέση βρίσκεται το ελληνικό διαβατήριο παγκοσμίως

Ισχυρά διαβατήρια: Για ακόμα μία χρονιά δημοσιεύτηκε το Henley Passport Index Q1 για το 2021. Πρόκειται για τον δείκτη ο οποίος δείχνει την κατανομή των ισχυρότερων διαβατηρίων παγκοσμίως. Για ακόμα μία χρονιά, στις υψηλότερες θέσεις κυριαρχούν η Ασία και ο Ειρηνικός.

Συγκεκριμένα, στην 1η θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με 191 προορισμούς. Μία θέση παρακάτω με 190 προορισμούς βρίσκεται η Σιγκαπούρη, ενώ με 189 προορισμούς είναι στην 3η θέση η Γερμανία και η Νότια Κορέα.

Ισχυρά διαβατήρια: Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο

Στην 4η θέση και με 188 προορισμούς εντοπίζονται οι εξής τέσσερις χώρες: Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ισπανία. Ενώ στην 5η θέση βρίσκουμε τις Αυστρία και Δανία με 187 προορισμούς.

Ισχυρά διαβατήρια: Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο

Ακολούθως, στην 6η θέση βρίσκονται οι Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία με186 προορισμούς. Ενώ στην 7η θέση είναι οι Βέλγιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ με 185 προορισμούς.

Ισχυρά διαβατήρια: Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο

Στην 8η θέση με 184 προορισμούς βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και οι Αυστραλία, Τσεχία και Μάλτα. Στην 9η θέση βρίσκεται ο Καναδάς με 183 προορισμούς, ενώ τη 10αδα ολοκληρώνει η Ουγγαρία με 182 προορισμούς.

Ισχυρά διαβατήρια: Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο

Δείτε ποια είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση σχετικά με τη θέση της στον κατάλογο των ισχυρότερων διαβατηριών για το 2021

Αξιοσημείωτη είναι η βελτίωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον κατάλογο. Για το 2021 βρίσκεται στη θέση 16 με 173 προορισμούς. Αυτό συνιστά μία τεράστια άνοδο σε σχέση με αρκετά χρόνια πριν που βρισκόταν στην 62η θέση.

Στις τελευταίες θέσεις εντοπίζονται το Αφγανιστάν με 26 προορισμούς, το Ιράκ με 28 και η Συρία με 29.

Για να δείτε αναλυτικά την έκθεση των ισχυρότερων διαβατηρίων παγκοσμίως για το 2021, πατήστε εδώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα