Καιρός τις γιορτές: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά φέτος

Καιρός τις γιορτές: Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη για τον καιρό την περίοδο των εορτών

Καιρός τις γιορτές: Ο καιρός ήταν απογοητευτικός τις τελευταίες μέρες, καθώς υπήρξε εκτεταμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Σε μόλις 10 μέρες από σήμερα έρχονται τα Χριστούγεννα και ενώ οι συνθήκες είναι διαφορετικές φέτος λόγω κορονοϊού. Πολλοί είναι αυτοί που απλά θα μεταθέσουν τα βραδινά ρεβεγιόν σε μεσημεριανά, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν.

Οι προβλέψεις για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ότι ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος και οι θερμοκρασίες δεν θα είναι χαμηλές. Την Πρωτοχρονιά όμως, θα ενισχυθεί και πάλι η μεσημβρινή κυκλοφορία. Με αποτέλεσμα να γίνει χειμωνιάτικο το σκηνικό και να υπάρξουν χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το κλίμα στη χώρα. Με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα, τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος. Ενώ, την Πρωτοχρονιά θα επικρατήσουν κρύο και χιόνια.

Δείτε επίσης την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη σχετικά με τον καιρό την περίοδο των γιορτών

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει «Η τάση που διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία. Οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά. Μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια».

Ακόμα, πρόσθεσε «Σε ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο και αναμένεται να βαθύνει καθώς θα μετατοπίζεται προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου».

Related posts

Βρέθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού

Συναγερμός: Η επόμενη πανδημία είναι κοντά και είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά