Κακοκαιρία στη χώρα: Καταστροφές από τον καιρό σε Ήπειρο και Θεσσαλία – Ανέβηκε η στάθμη στον ποταμό Ληθαίο

Κακοκαιρία στη χώρα: Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία στη χώρα: Εδώ και μερικές ώρες εκτεταμένη είναι η εκδήλωση της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικά στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, οι καταστροφές που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας είναι πολλές. Ενώ η Πολιτική Προστασία έχει κηρύξει την κοινότητα Καρίτσης Δολόπων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εντωμεταξύ, στον ποταμό Ληθαίο στα Τρίκαλα έχει ανέβει η στάθμη του νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirus-tv-news.gr, στην Ήπειρο οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στην Άρτα. Έχουν αναφερθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και κατολισθήσεις στα ορεινά. Υπάρχουν επίσης ζημιές σε σπίτια στις περιοχές Νεοχώρι, Κομπότι, Άγιοι Ανάργυροι, Κόπραινα και Αγία Παρασκευή. Ζημιές υπάρχουν επίσης και στα Κολομόδια, στον Παχυκάλαμο, στον Άγιο Δημήτριο, στην Αμφιθέα και στον Άγιο Ταξιάρχη.

Ισχυρές είναι οι βροχοπτώσεις και στα Γιάννενα. Ενώ το βράδυ έκλεισε η επαρχιακή οδός Κατσικά μιας και υπερχείλησαν τα νερά ενός ρέματος. Πλημμύρες υπήρξαν και στη Θεσπρωτία και προκλήθηκαν ζημιές στους καλλιεργητές μανιταριών.

Κακοκαιρία στη χώρα: Εκτεταμένες καταστροφές σε Ήπειρο και Θεσσαλία

Κακοκαιρία στη χώρα: Εκτεταμένες καταστροφές σε Ήπειρο και Θεσσαλία

Κακοκαιρία στη χώρα: Εκτεταμένες καταστροφές σε Ήπειρο και Θεσσαλία

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, ανέβηκε 1,28 μέτρα η στάθμη νερού στον ποταμό Ληθαίο

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, 1,28 μέτρα ανέβηκε η στάθμη στον ποταμό Ληθαίο εξαιτίας των βροχοπτώσεων, Σε αρκετά σημεία έχει «φουσκώσει» επίσης και ο Πηνειός.

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην κοινότητα Καρίτση Δολοπών αναφέρονται τα εξής:
«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Κοινότητα Καρίτση Δολόπων της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης Αγράφων, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την 29-12-2020 στη παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 29 Ιουνίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Κακοκαιρία στη χώρα: Εκτεταμένες καταστροφές σε Ήπειρο και Θεσσαλία

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα