Καλάβρυτα: Έστειλαν τον κωδικό μετακίνησης 4 για βοήθεια σε ηλικιωμένο και πήγαιναν στα χιόνια!

Καλάβρυτα: Περισσότερες από 30 ήταν οι περιπτώσεις άσκοπης μετακίνησης των πολιτών

Καλάβρυτα: Μία απίστευτη δικαιολογία σκαρφίστηκαν δεκάδες πολίτες που αποπειράθηκαν να πάνε στα χιόνια τις προηγούμενες μέρες. Με τη δήθεν πρόφαση της μετακίνησης 4 που αφορά σε παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο, πήγαιναν προς τα χιόνια!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιπτώσεις αυτές ήταν δεκάδες και μάλιστα ανήλθαν σε περισσότερες από 30. Αξιωματικοί του αστυνομικού τμήματος Καλαβρύτων ανάγκασνα περισσότερα από 30 αυτοκίνητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Καθώς είχαν στείλει SMS με τον κωδικό 4 στο 13033, χωρίς να υφίσταται ανάγκη. Η συγκεκριμένη μετακίνηση δε δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση την εκδρομή στα χιόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν πολλά. Μάλιστα, δύο οχήματα έδειξαν πράγματι χαρτί μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο, ωστόσο δεν έπεισαν τους αστυνομικούς λόγω της κατεύθυνσης που είχε το αυτοκίνητο.

Δυστυχώς εκτός από το περιστατικό των Καλαβρύτων, πολλές ήταν οι περιπτώσες παρανομίας μέσα στις γιορτές

Για παράδειγμα στο Ηράκλειο Κρήτης, μία ομάδα πέντε ατόμων, αποτελούμενη από τέσσερις ημεδαπούς και ένα αλλοδαπό είχε μετατρέψει φορτηγό σε λέσχη για τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης.

Σε διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς του τμήματος Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι είχεν διαμορφώσει το εν λόγω φορτηγό σε κατάλληλο χώρο για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων. Στη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν 1.450 ευρώ καθώς και ένα ζευγάρια χάρια.

Σε βάρος των συμμετεχόντων βεβαιώθηκαν πρόστιμα, τόσο για τη συμμετοχή στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων. Όσο και για τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού. Βεβαιώθηκαν επομένως πέντε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και πέντε πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Related posts

Πειραιάς: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο του ΟΛΠ – Ακούστηκαν εκρήξεις

Κακά μαντάτα για το μέλλον της Ελλάδας – «Έρχεται μεγάλη καταστροφή»

Πέφτει η τιμή του ρεύματος