Ντουμπάι: Εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού από τους Έλληνες ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς

Ντουμπάι: Πραγματοποιούνται rapid tests σε όλους όσους επιστρέφουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ντουμπάι: Μεγάλος σάλος ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες με τα ταξίδια Ελλήνων για την Πρωτοχρονιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αφού κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Πέτρου Κωστόπουλου, της φωτογράφου Μαρίνα Βερνίκου, του Στέφανου Τσιτσιπά, της Σήλιας Κριθαριώτη, αλλά και του Στέφανου Κορκολή, πλήθος κόσμου αντέδρασε στα social media. Οι περισσότεροι αναρωτιόντουσαν πώς ενώ βρισκόμαστε σε lockdown, τα εν λόγω άτομα μπόρεσαν να ταξιδέψουν αβίαστα σε άλλη χώρα. Και μάλιστα να συμμετάσχουν σε πάρτι Πρωτοχρονιάς δίχως τις παραμικρές προφυλάξεις.

Ωστόσο, τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, δεν πήγε να διασκεδάσει στο Ντουμπάι. Βρισκόταν εκεί ώστε να προετοιμαστεί για το Αυστραλιανό Open που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου. Το ίδιο έκανε πέρσι και πρόπερσι για αθλητικούς λόγους.

Από την άλλη, ο Πέτρος Κωστόπουλος απάντησε σχετικά με τις κατηγορίες τα εξής «Δεν είμαι για διακοπές. Εδώ είναι τα κεντρικά της εταιρίας που δουλεύω εδώ και καιρό. Εταιρεία επενδύσεων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Είναι μάλιστα και βασικός μέτοχος στο Nammos Dubai, ενώ σύντομα θα επενδύσει και στην Ελλάδα. Ήρθα καλεσμένος για δουλειά και για Πρωτοχρονιά. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Οπότε ό,τι κακόβουλο γράφεται με αφήνει αδιάφορο. Déjà vu!».

Σε όσους επιστρέφουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πραγματοποιούνται rapid tests στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μάλιστα στα πρώτα 83 τεστ που διενεργήθηκαν, δεν εντοπίστηκε κάποιο θετικό κρούσμα. Ωστόσο σε άλλη πτήση, εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα και αφορά γυναίκα.

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στη χθεσινή πτήση από το Ντουμπάι και αφορά σε μία γυναίκα

Χθες κατέφθασε μία ακόμα πτήση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αφού πραγματοποιήθηκαν συνολικά 207 rapid tests σε όλους τους επιβάτες, εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Αφορά σε μία γυναίκα, την οποία μετέφερε σπίτι της με βανάκι η Πολιτική Προστασία. Όσοι ταξιδιώτες έρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υποχρεώνονται σε μοριακό τεστ τουλάχιστον 72 ωρών πριν την πτήση το οποίο να είναι αρνητικό. Επίσης, οι επιβάτες αναγκάζονται σε τριήμερη καραντίνα.

Η επόμενη πτήση καταφθάνει στις 6 Ιανουαρίου και αναμένεται να δούμε εάν τα θετικά κρούσματα θα αυξηθούν.

Related posts

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων

Ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από την κουζίνα σας: Οι 8 τρόποι που θα σας «σώσουν» τη ζωή

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε σε ανήλικα αδέρφια