Κρήτη: Η χθεσινή βροχόπτωση έφερε στην επιφάνεια πυρομαχικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κρήτη: Όλο και συχνότερα οι πολίτες εντοπίζουν βλήματα από τον Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κρήτη: Οι χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πυρομαχικά. Τα οποία χρονολογούνται από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, υπήρξαν τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, κατασήματα, δρόμους και η διάβρωση του εδάφους είχε ως αποτέλεσμα να βγουν στην επιφάνεια πυρομαχικά.

Η Ελληνική αστυνομία και ο στρατός δέχονται σχεδόν καθημερινά κλήσεις από πολίτες για τον εντοπισμό βλημάτων του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του cretapost. Τις τελευταίες μέρες είναι συχνό φαινόμενο οι ανακαλύψεις από ιδιώτες τέτοιων παλιών πυρομαχικών εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και τις διάβρωσης του εδάφους, ειδικά στη περιοχή Πρασάς αλλά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση πυροτεχνουργοί του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέπτονται περιοχές. Προκειμένου να αναγνωρίσουν και να περισυλλέξουν τα εν λόγω πυρομαχικά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Προκειμένου να απομακρύνει βόμβα από χωράφι ενός πολίτη, ο οποίος την εντόπισε και ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επρόκειτο για ανενεργή αεροπορική βόμβα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πυροτεχνουργός την περισυνέλεξε προκειμένου να καταστραφεί.

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία με το βλήμα που «ξεβράστηκε» λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί της Κρήτης

Κρήτη: Η κακοκαιρία «ξέβρασε» πυρομαχικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Φωτογραφία και ρεπορτάζ από cretapost.gr

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν