Κρήτη σοκ: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια λόγω ψυχολογικής πίεσης από τον κορονοϊό

Κρήτη σοκ: Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοχειρίες – Σε ποιες περιοχές γίνονται οι περισσότερες αυτοκτονίες

Κρήτη σοκ: Απίστευτη είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας που μίλησε για την απόπειρα αυτοκτονίας της εν μέσω κορονοϊού. Η Κρητικιά μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στο ΚΡΗΤΗ TV και σε μία κατάθεση ψυχής μίλησε για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε με χάπια. Η γυναίκα εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης που υπέστη λόγω κορονοϊού και lockdown, κατέρρευσε ψυχολογικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η γυναίκα μίλησε στη δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη και ανέφερε ότι η πανδημία της δημιούργησε πολλούς φόβους. Το αίσθημα του φόβου σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες και την ανασφάλεια της εποχής, την οδήγησε σε αυτή την απελπισμένη πράξη.

Ευτυχώς, η γυναίκα κατάλαβε το λάθος της και είπε ότι έχει μετανιώσει ήδη για αυτό που αποπειράθηκε να κάνει. Αναφέρθηκε στο πόσο εύκολο μπορεί να γίνει αυτοκαταστροφικό το ανθρώπινο μυαλό.

Τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Κρήτη σοκάρουν – Σε αυτές τις περιοχές γίνονται οι περισσότερες αυτοχειρίες

Η Διευθύντρια της ψυχολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Μαρία Μπάστα, ανέφερε ότι το 2020 πραγματοποιήθηκαν 25 αυτοκτονίες στην Κρήτη. Το 2019 οι αυτοκτονίες ήταν λιγότερες (19), ενώ το 2015 (33) και το 2012 (33) ήταν σαφώς περισσότερες λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Οι μήνες που είναι πιθανότερο να διαπραχθεί μία αυτοχειρία είναι ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος. Ενώ, οι περισσότερες αυτοκτονίες καταγράφονται σε Λασίθι και Ηράκλειο.

Related posts

Συναγερμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Καίγεται το εμβληματικό κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό – Πέντε νεκpοί

Ανάσταση – Άγιο Φως: Πώς θα έρθει εφέτος στην Ελλάδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή