Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;

by Τόνια Τζαφέρη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Πρωθυπουργός μίλησε για όλα. Και κυρίως για το θέμα της πανδημίας που επιστρέφει έντονα στην επικαιρότητα. Πρωταρχικό θέμα ο εμβολιασμός, για τον οποίο αναφέρθηκε για άλλη μια φορά.

Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ», ότι δεν θα ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα. Μίλησε ακόμα για την πορεία την κυβερνητική πορεία των δύο τελευταίων χρόνων. Ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «υγειονομικό σαμποτάζ». Απαντά στις επικρίσεις για το Freedom Pass και ξεκαθαρίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ», ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει ότι η απροθυμία για τον εμβολιασμό είναι παγκόσμια πραγματικότητα. Και όχι ελληνική ιδιαιτερότητα. «Καλούμαστε να απευθυνθούμε στους πιο καχύποπτους οι οποίοι δεν αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο.

Υπάρχουν οι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν. Υπάρχει και η εξαιρετικά κατακριτέα κατηγορία των “δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ”. Είναι αυτοί που αποκαλούνται free riders ή τζαμπατζήδες», λέει.

Τονίζει όμως ότι «δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω υποχρεωτικό τον εμβολιασμό» και προσθέτει με έμφαση:

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι. Και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη».

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τo “Freedom Pass”

Για το Freedom Pass και τις αιτιάσεις ότι δόθηκε «για να εξαγοράσει η κυβέρνηση τη νεολαία» απαντά: «Πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Σημείωσε ακόμα ότι είναι ένα σημαντικό κίνητρο που αν συνδυαστεί και με τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα θα βοηθήσει στο να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού.

«Δεν ήμουν ποτέ νεοφιλελεύθερος», σημειώνει και αναλύει γιατί θεωρεί ότι οι παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές έχουν μετατοπιστεί. Αναγνωρίζει τον κίνδυνο εφησυχασμού εξαιτίας του προβαδίσματος που δίνουν στο κόμμα του οι δημοσκοπήσεις. Και επισημαίνει ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ήθελε η κυβέρνησή του να διατηρήσει την «αίσθηση του κατεπείγοντος» και μετά την πανδημία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα