Lockdown αποκάλυψη: Κλείσιμο της χώρας αν τα ημερήσια κρούσματα φτάσουν αυτό το νούμερο

Lockdown αποκάλυψη: Πότε θα κλείσει η χώρα αν τα καθημερινά κρούσματα ξεπερνούν αυτό τον αριθμό

Lockdown αποκάλυψη: Αν δεν υπάρξει περιορισμός στο δεύτερο κύμα κορονοϊού θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα. Διακεκριμένοι νοσοκομειακοί γιατροί του Ευαγγελισμού έχουν αρχίσει ήδη τις συζητήσεις για την αναγκαία εφαρμογή 15ήμερων lockdown. Τα οποία θα ακολουθούνται από 45ήμερα ανοίγματα. Αυτή η διαδικασία θα γίνεται μέχρι την εύρεση αποτελεσματικών φαρμάκων η εμβολίου ικανά να θεραπεύσουν τον ιό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βηματοδότη», αυτό το σχέδιο έχει δοκιμαστεί και αλλού. Είναι ευρέως υπό συζήτηση στους κύκλους των νοσοκομειακών ιδρυμάτων που είναι επιβαρυμένα με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου παρ’ όλα αυτά δηλώνει ότι δεν τους έχει σταλεί αυτό το σχέδιο.

Θα κατατεθεί αυτή η πρόταση παρά ταύτα διότι είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας την πανδημία. Τίποτα δε μας εγγυάται πως θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια ή φάρμακα πριν από την Άνοιξη του 2021.

Σύμφωνα με πηγές από τον κύκλο των γιατρών επισημαίνουν επίσης, ότι εξαρτάται από τον αριθμό των διασωληνωμένων και τον αριθμό των κρουσμάτων αν θα πραγματοποιηθεί ενα δεύτερο lockdown.

Αν τα 1.000 κρούσματα ημερησίως ή οι διασωληνωμένοι αγγίξουν τους 300, τότε θα θεωρηθεί αναμενόμενο ένα νέο κλείσιμο.

Αποκάλυψη για νέα μέτρα για το κέντρο της Αθήνας, πιθανό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

Lockdown αποκάλυψη: Παράλληλα, νέα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στο κέντρο της Αθήνας κατατέθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας. Στη σύσκεψη πήραν μέρος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί, με γνώμονα την προστασία της υγείας των 650.000 κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας και υπολογίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας θα εφαρμόσουν μια νέα δέσμη ενεργειών. Οι οποίες ενέργειες θα προστεθούν στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει σε συνεχή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Ε.Ο.Δ.Υ., καθώς και όλους τους φορείς. που εμπλέκονται.

Κύριος στόχος στον Δήμο Αθηναίων, είναι η πρόληψη για την διασπορά του κορονοϊού, αρχίζοντας από τις συνοικίες της πόλης. Με τη βοήθεια των τεστ και από τα μέτρα πρόληψης σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Επιπλέον ο στόχος θα επιτευχθεί με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Νέο μοντέλο αποκαλύπτουν οι αρχές, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στο κέντρο της Αθήνας – αποφυγή δεύτερου lockdown

Σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας, πάρθηκε η απόφαση για να ενισχυθεί ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται και ο κοινός σχεδιασμός για την καταπολέμηση της κατάστασης, με τις παρακάτω ενέργειες:

  1. Ο Δήμος των Αθηναίων έχει διαθέσιμες 8 Λέσχες Φιλίας της πόλης. Οι οποίες διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την COVID-19. Θα πραγματοποιούνται τα τεστ σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ. Θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής. Επίσης η διαδικασία των τεστ θα γίνεται με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
  2. Διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για να αυξηθούν οι έλεγχοι στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων).
  3. Εντατικοποίηση των rapid tests από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. στις περιοχές της Αθήνας, που έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.
  4. Θα υπάρξει υποστήριξη στις ομάδες του Δήμου Αθηναίων που καθημερινά δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για τη στήριξη και τη φροντίδα των αστέγων (streetwork). Οι ομάδες θα ενισχυθούν με νοσηλευτές. ‘Οπότε θα γίνει λήψη περισσότερων δειγμάτων αλλά και παροχή πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ανθρώπους που το χρειάζονται.
  5. Δημιουργία δύο νέων δομών προσωρινής απομόνωσης, για να φιλοξενηθούν ουσιοεξαρτημένα άτομα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία τους από πιθανή μόλυνση. Επίσης και για τους πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Αν αυτοί οι πολίτες θα χρειαστεί να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τη πρόληψη της διασποράς του ιού. Στις δομές αυτές θα είναι σε ισχύ όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Ράγισε καρδιές η γιαγιά του 20χρονου Γεράσιμου: «Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε θα το κάνει καλά»

Χαρούμενα νέα: «Ξύπνησε» από τη καταστολή η 25χρονη Ανυσία, πολυτραυματίας της τραγωδίας στα Τέμπη

Βρέχει χρήμα την Παρασκευή: «Κλείδωσε» η απόφαση – Οι δικαιούχοι που θα δουν εκατοντάδες ευρώ στον λογαριασμό τους

Ο δικηγόρος της υπόθεσης «σπάει» τη σιωπή του: Αυτή είναι η αλήθεια για το κρανίο και αν ανήκει στον Μάριο Παπαγεωργίου

Θρηνεί ολόκληρος ο Βόλος: Άφησε τη τελευταία της πνοή καθηγήτρια και μητέρα 8χρονου κοριτσιού, συντετριμμένοι οι συγγενείς

«Μούδιασαν» όλοι στο στούντιο: Παρουσιάστρια λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση την ώρα του δελτίου ειδήσεων

Οικογενειακή τραγωδία: Μόλις 18 μηνών δίδυμα έπεσαν στην πισίνα του σπιτιού τους και πνίγηκαν

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους: Ο Γολγοθάς ενός καρκινοπαθή – Περιμένει 3 μήνες για χειρουργείο

Έχασε τα λόγια του: Η Ευλαμπία Ρέβη «στρίμωξε» με μια ερώτηση τον Κωστή Χατζηδάκη σε ζωντανή μετάδοση