Θεσσαλονίκη κάρτες στάθμευσης: Η διαδικασία ανανέωσης ξεκινάει από 1η Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη κάρτες στάθμευσης: Οι κάτοικοι του κέντρου θα μπορούν να ανανεώσουν τις κάρτες τους από τη 1η του Οκτώβρη

Θεσσαλονίκη κάρτες στάθμευσης: Από την Πέμπτη 1/10 έως και τις 31/12 θα έχουν τη δυνατότητα οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου και της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, να καταθέτουν αιτήσεις για την ανανέωση των καρτών στάθμευση. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δικαιούνται να έχουν δωρεάν στάθμευση στις καθορισμένες θέσεις στο κέντρο. Αυτή η διαδικασία είναι μέρος της εφαρμογής του μέτρου για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης παροτρύνει αυτούς που κατοικούν μόνιμα στην Α’ και Γ’ δημοτική κοινότητα και επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες στάθμευσης για το έτος 2021 να εισέλθουν στην ιστοσελίδα www.thesi.gr και να κάνουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία. Έτσι θα αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί συγχρωτισμός στις δημοτικές υπηρεσίες λόγω της πανδημίας.

Η διαδικασία ανανέωσης των καρτών στάθμευσης για τους κάτοικους Θεσσαλονίκης

‘Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, υπολογίζεται πως πάνω από 4.700 πολίτες που κατοικούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κάνουν αιτήσεις για την ανανέωση των καρτών στάθμευσης για το 2021. Επίσης θα προστεθούν άλλοι 1.700 κάτοικοι της ‘Ανω Πόλης.

‘Οποίος ενδιαφέρεται, αφού υποβάλει την αίτησή του στην ιστοσελίδα www.thesi.gr, θα λαμβάνει e-mail και γραπτό μήνυμα στο κινητό του. Έτσι θα ενημερώνεται για την πορεία ολοκλήρωσης όλης της διαδικασίας που αφορά την ανανέωση της κάρτας μόνιμου κατοίκου.

Επιπλέον, δεν θα είναι απαραίτητο η μετάβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες για την παραλαβή της κάρτας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανανέωσης θα είναι σε ισχύ η ίδια κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου (αυτοκόλλητο) την οποία χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.

«Είναι πολύ απλή η διαδικασία και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά», αναφέρει ο κ. Αβαρλής. Ο ίδιος συμβουλεύει αυτούς που νοικιάζουν στις παραπάνω περιοχές να προσέξουν το μισθωτήριο συμβόλαιο. Διότι πρέπει να καλύπτεται χρονικά όλη η χρονιά και όχι κάποιους μήνες του 2021.

Επισημαίνεται ότι παρέχεται μόνο μία κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου ανά κύρια κατοικία. Αυτή την κάρτα την δικαιούνται οι κάτοχοι επιβατικών ιδιωτικής χρήσης. Τ’ όνομα του ενοικιαστή η του μισθωτή κατοικίας θα πρέπει να αναγράφεται πάνω στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και στο δίπλωμα οδήγησης.

Σε περίπτωση που είναι δυνατό η αίτηση να υποβληθεί ηλεκτρονικά, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Για την Α’ δημοτική κοινότητα (πλην των κατοίκων της περιοχής των Σαράντα Εκκλησιών) στο κεντρικό κτίριο του δημαρχιακού μεγάρου. Τέλος για την Γ’ δημοτική κοινότητα στο κτίριο της οδού Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο