Lockdown στη Μύκονο: Οργισμένος ο δήμαρχος – “Πάρτε πίσω την απόφαση”

Δήμαρχος Μυκόνου: “Πάρτε πίσω την απόφαση” για Lockdown

Δήμαρχος Μυκόνου: Η μακροσκελής ανάρτηση για αναθεώρηση της απόφασης Lockdown

Δήμαρχος Μυκόνου: Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, σχολίασε την απόφαση που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε σχέση με τα νέα μέτρα που επιβάλλονται στο Νησί των Ανέμων, λόγω εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Να τοκισθεί ότι τα νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο (17/7). Ιδιαίτερα, o δήμαρχος του νησιού ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση για την επιβολή των νέων μέτρων και την επιβολή του lockdown. Mε ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χαρακτήρισε “άδικη” τη συγκεκριμένη απόφαση.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση , ο δήμαρχος της Μυκόνου ζήτησε από την Πολιτεία να αναθεωρήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επισκέπτες θα προτιμήσουν να επισκεφθούν άλλα νησιά, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερα προβλήματα.

«Από την πρώτη στιγμή της έναρξης της πανδημίας δηλώσαμε ότι βασική προτεραιότητα όλων, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό το υπηρετήσαμε με συνέπεια και σοβαρότητα. Συνεργαστήκαμε πάντοτε με όλες τις αρμόδιες Αρχές. Βοηθήσαμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στηρίξαμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας, προμηθεύσαμε με τα απαραίτητα μέσα προστασίας όσους είχαν ανάγκη»

«Μετά την έναρξη του προγράμματος Εμβολιασμού ενημερώσαμε τους πολίτες για τα οφέλη και τη σημασία του εμβολιασμού. Με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε από τα νησιά με τα υψηλότερα ποσοστά του εμβολιασμού στην Ελλάδα στον ντόπιο πληθυσμό. Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της τουριστικής περιόδου. Πάντα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων. Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων κυρίως των νεότερων ηλικιών. Θα πρέπει όμως, να συνυπολογιστεί και μια σειρά άλλων παραμέτρων. Όπως πχ ότι πολλά τεστ στο νησί μας γίνονται σε επισκέπτες που δεν έμεναν στη Μύκονο, αλλά χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου για την επιστροφή τους»

Δήμαρχος Μυκόνου: “Πάρτε πίσω την απόφαση” για  Lockdown

Μύκονος: Η συνέχεια της μακροσκελούς ανάρτησης του δημάρχου

«Μόλις χθες μετά από ενάμιση χρόνο που το ζητάμε, καθιερώθηκε διοικητικό πρόστιμο από την κυβέρνηση για τα πάρτυ με αντίτιμο. Σε κάθε περίπτωση η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί, που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, είναι μια άστοχη ενέργεια. Επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία»

«Με δεδομένο μάλιστα ότι η Πολιτεία είχε φροντίσει να δημιουργήσει για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση υπήρχαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου για όσους δεν τα σέβονται. Νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση. Να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ. Η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική. Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει, το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας»

«Η Δημοτική μας αρχή λειτούργησε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Πάντα με σεβασμό στην εθνική προσπάθεια και στους νόμους του κράτους. Εδώ όμως υπάρχει και αστοχία και αδικία. Ένα λάθος που δεν οδηγεί πουθενά. Και πρέπει να διορθωθεί άμεσα»

Δήμαρχος Μυκόνου: Οργή για το Lockdown στο νησί

H οργή των Μυκονιατών, όπως και να έχει, είναι πολύ μεγάλη. Tο νησί βρίσκεται στο μέσο της τουριστικής περιόδου με το 90% των προγραμματισμένων αφίξεων να έχει ήδη συντελεστεί.

Καλά πληροφορημένη πηγή τόνιζε, ότι “αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται μόνο με τα ΜΑΤ”. Μάλιστα, είναι σαφές ότι στο νησί υπάρχει η αίσθηση ότι η εφαρμογή των μέτρων θα παραμείνει ζητούμενο και δεν θα γίνει ποτέ δεδομένο.

Ως προς το ξενοδοχείο καραντίνας, αυτό έχει γεμίσει εδώ και δύο ημέρες και το Υπουργείο Τουρισμού είναι άδειο. Θεωρείται όμως απίθανο να βρεθεί. Η πληρότητα στο νησί είναι πολύ μεγάλη (παρά τη διασπορά) και δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές.

Στο Υπουργείο είχε προταθεί σε ανύποπτο χρόνο το μοντέλο του δωματίου καραντίνας σε κάθε ξενοδοχείο, αλλά η πρόταση αυτή δεν έγινε τελικά αποδεκτή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα