Ματίνα Παγώνη: «Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι τον Σεπτέμβριο»

Ματίνα Παγώνη: Η δήλωση για την αύξηση των κρουσμάτων και για εμβολιασμό

Στο νέο κύμα κορωνοϊού και στην έξαρση των κρουσμάτων αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (16/6/2022). Ειδικότερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι η αύξηση των κρουσμάτων να μην επηρεάσει τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας.

«Τα κρούσματα έχουν ανέβει. Είναι αναμενόμενο. Κινητικότητα υπάρχει, τουρισμός υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε αύξηση βιοδεικτών, των θανάτων και των διασωληνωμένων» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως η αύξηση της θετικότητας δεν προβληματίζει τους ειδικούς γιατί έχουν πλέον στη διάθεσή τους και τα αντιικά φάρμακα. «Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση τελείως διαφορετικά από τους πρώτους μήνες της πανδημίας» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας για τα μέτρα αυτοπροστασίας και την προαιρετική χρήση μάσκας σε συναθροίσεις η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, τόνισε ότι «ο κόσμος δεν χρειάζεται να ακούει εμάς τι να κάνει. Γνωρίζει ότι όταν βρίσκεται σε ένα εσωτερικό χώρο με πολύ κόσμο βγάζει τη μάσκα και τη φοράει. Η εμπειρία αυτό έχει δείξει. Η μάσκα πλέον θα φοριέται σε χώρους όπου υπάρχει πολύς κόσμος και σε εσωτερικούς χώρους. Για τους εξωτερικούς η μεταδοτικότητα είναι μειωμένη».

Αναφερόμενη στο το τι θα αντιμετωπίσουμε από Σεπτέμβριο, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα είναι εκείνη την περίοδο οι δείκτες της πανδημίας καθώς και το τι οδηγίες θα δώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και τον γενικό πληθυσμό.

Τέταρτη δόση για όλους σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Τα εμβόλια θα είναι αναπροσαρμοσμένα

«Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι (με τέταρτη δόση) από Σεπτέμβρη. Αυτό που περιμένουμε είναι ότι τα εμβόλια θα είναι αναπροσαρμοσμένα και πολύ καλύτερα», πρόσθεσε η γιατρός.

«Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να είμαστε πλήρως προτοιμασμένοι. Δεν θα περιμένουμε τελευταία στιγμή για να κάνουμε ανακοινώσεις», επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη.

«Ο ιός είναι εδώ. Κανείς δεν είπε ότι έφυγε», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι οι παραλλαγές του ιού είναι εδώ και χρειάζεται προσοχή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Related posts

Τροχαίο με δύο νεκρούς στη χώρα μας πριν λίγο

Θρiλερ: Δύτες βρήκαν το πτwμα 11χρονnς που είχε εξαφανıστεί σε ποτάμι – Ο ύποπτος είναι φίλος της οικογένειας

Αληθινή κόλαση : Φωτιά σε πολυκατοικία 14 ορόφων