Μετακινήσεις εκτός νομού: Εξετάζεται πιθανή άρση του περιορισμού – Τεστ αποτελεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Μετακινήσεις εκτός νομού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση στις μετακινήσεις εκτός νομού άφησε να εννοηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μετακινήσεις εκτός νομού: Πρεμιέρα πραγματοποίησε σήμερα η αγορά, καθώς άνοιξε το λιανεμπόριο. Μετά από αρκετές εβδομάδες κλεισίματος. Πλέον οι καταναλωτές μπορούν να επισκέπτονται τα καταστήματα στο εσωτερικό τους και να κάνουν τις αγορές τους. Ασφαλώς τα μέτρα και οι κανόνες ασφάλειας είναι αυστηρά για αυτό και υπάρχει δίωρος χρονικός προορισμός και το ανώτατο όριο των 4 ατόμων ανά 100 τ.μ.

Εκτός από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εξετάζεται πλέον σοβαρά από την κυβέρνητη η άρση στους περιορισμούς των μετακινήσεων εκτός νομού. Καθώς και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση».

Επίσης πρόσθεσε «Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις μισές κατειλημμένες ΜΕΘ από ό,τι ήμασταν στο ανώτερο σημείο της πανδημίας περί τα τέλη Νοεμβρίου. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ξαφνική άνοδο της πανδημίας, έχουμε περιθώριο ασφαλείας για να μπορούμε να προλάβουμε ξανά αυστηρότερα μέτρα χωρίς να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο αντοχής του ΕΣΥ».

Πέρα από το ενδεχόμενο άρσης του περιορισμού των μετακινήσεων εκτός νομού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Πρεμιέρα έκανε σήμερα το άνοιγμα της αγοράς, με τα καταστήμα λιανεμπορίου να λειτουργούν και να δέχονται πελάτες στο εσωτερικό τους. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκαν ουρές από πολίτες έξω από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Οι έμποροι ελπίζουν σε τζίρο 2,5 δις ευρώ καθώς οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και αγγίζουν το 70%.

Related posts

«Δεν τους είδα»: Αποκάλυψη για το πως έγινε το τροχαίο στην Πειραιώς που παρέσυρε τους 5 πεζούς

Φpίκη στη χώρα μας: Νονός βiαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια – Σε σοκ οι γονείς του παιδιού

Δακρύζουν οι πιστοί. Έτσι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος