Μετάλλαξη κορονοϊού: Εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα της μετάλλαξης σε Αττική και Κρήτη

Μετάλλαξη κορονοϊού: Δείτε αναλυτικά τις νέες πληροφορίες για κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού

Μετάλλαξη κορονοϊού: Πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη 10 νέων κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού. Ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα από τον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκαν ακόμα 10 κρούσματα από τη νέα, βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ενώ λοιπόν αυξάνονται τα κρούσματα γενικά στη χώρα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 858 νέα ημερήσια κρούσματα. Έντονη είναι πλέον η ανησυχία και για τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν ανακοινωθεί επίσημα 32 κρούσματα στη χώρα μας από τη βρετανική μετάλλαξη. Από αυτά, 3 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 4 ήταν από επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ενώ, 8 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και 17 στην Αθήνα.

Αυτά τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ελέγχους που έγιναν την εβδομάδα 17-23 Ιανουαρίου σε 235 δείγματα.

Οι νέες πληροφορίες μιλούν για 10 νέα κρούσματα πάλι σε Αττική και Κρήτη, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Κρήτη.

Φυσικά αναμένονται οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ.

Μετάλλαξη κορονοϊού: 10 νέα κρούσματα στη χώρα - Σε Αττική και Κρήτη

Πέρα από τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού, δείτε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Διόλου απίθανο να μην ανοίξουν τελικά την ερχόμενη Δευτέρα 1/2 τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Μετά τα χθεσινά και προχθεσινά αυξημένα ημερήσια κρούσματα, οι ειδικοί και οι κυβέρνηση έχουν θορυβηθεί.

Στην περίπτωση που ανακοινωθούν σήμερα και αύριο και πάλι αυξημένα κρούσματα, τότε οι ειδικοί θα προτείνουν να μην ανοίξουν Γυμνάσια – Λύκεια. Μπορεί η κυβέρνηση να μη θέλει να κάνει πισωγύρισμα στην απόφασή της για το άνοιγμά τους, ωστόσο δε μπορεί να διακινδυνεύσει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα με το πιθανό άνοιγμά τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα