Μητσοτάκης ανακοινώσεις: Τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης ανακοινώσεις: Τι πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο σημερινό διάγγελμα

Μητσοτάκης ανακοινώσεις: Διάγγελμα θα απευθύνει σήμερα στις 19.00 στο λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ύστερα από το χθεσινό εφιαλτικό αριθμό των 865 ημερήσιων κρουσμάτων, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.000. Θα ανακοινωθούν επομένως νέα έκτακτα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πέρα από την καθολική χρήση μάσκας μέσα και έξω, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας 12 με 5 το βράδυ. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κλείνουν όλα τα καταστήματα στις 10 το βράδυ.

Μητσοτάκης ανακοινώσεις: Τι πρόκειται να ανακοινώσει στο διάγγελμα

Πιθανό να εφαρμοστεί μοντέλο αντίστοιχο με αυτό της Γαλλίας

Η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τα τελευταία υψηλά ημερήσια κρούσματα αλλά και τις περιοχές που η μία μετά την άλλη μπαίνουν στο επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης. Έτσι λοιπόν, στο τραπέζι των μέτρων της κυβέρνησης βρίσκονται τα σενάρια της υποχρεωτικής μάσκας παντού. Είτε πρόκειται για εσωτερικούς είτε για εξωτερικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, σε ένα είδος νυχτερινής καραντίνας, που έχει στόχο να αποτρέψει τη διασπορά του ιού κυρίως μεταξύ των νέων, μετά τα ανησυχητικά φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και ανοικτούς χώρους.

Οι πληροφορίες για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αναφέρουν για κλείσιμο όλων των καταστημάτων στις 10 το βράδυ. Αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 μέχρι τις 5 το πρωί.

Τα άνωθι μέτρα εντάσσονται στη λογική του Γαλλικού μοντέλου το οποίο εφαρμόστηκε σε δρόμους του Παρισιού. Αλλά και σε οκτώ ακόμα γαλλικές πόλεις που αδειάζουν κάθε μέρα από τις 21.00 μέχρι τις 06.00 το πρωί.

Στη Γαλλία ισχύει επιπλέον, απαγόρευση στις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών το βράδυ και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους. Τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς. Το πρόστιμο που επιβάλλεται στις γαλλικές πόλεις είναι 135 ευρώ σε όσους δεν επιδεικνύουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που βρίσκονται έξω.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα