Νέα μέτρα lockdown: Αναλυτικά τι ισχύει με τα SMS μετακίνησης, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα σχολεία

Νέα μέτρα lockdown: Αναλυτικές πληροφορίες για τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί

Νέα μέτρα lockdown: Χθες ανακοινώθηκαν 2.702 νέα κρούσματα στη χώρα, αριθμό ρεκόρ για το 2021. Οι νέοι θάνατοι ανήλθαν σε 40 ενώ οι διασωληνωμένοι σκαρφάλωσαν στους 431. Για ακόμα μία μέρα, κάτι λιγότερο από τα μισά κρούσματα (1.269) εντοπίστηκαν στην Αττική. Ενώ άσχημα εξακολουθούν να είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Θεσσαλονίκη (314) και Αχαΐα (178).

Υπό αυτό το πρίσμα, των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων αλλά και τις πίεσης στο ΕΣΥ, ανακοινώθηκαν χθες νέα μέτρα από το Νίκο Χαρδαλιά. Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

SMS μετακίνησης

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα 4/3 στις 06:00 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί. Εξαίρεση αποτελεί η ΠΕ Λάρισας, στην οποία τα μέτρα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν στους κωδικούς μετακίνησης 2 και 6. Αναλυτικά:

  • Κωδικός 2: Η μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται εντός του δήμου , ειδάλλως σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον δήμο κατοικίας.
  • Κωδικός 6: Οι πολίτες θα μετακινούνται χωρίς αυτοκίνητο, μόνο πεζή ή με ποδήλατο για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο ζώο.

Για τον κωδικό 3, οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν σε τράπεζα εντός του δήμου κατοικίας τους. Ενώ για τον κωδικό 4, θα υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος όσον αφορά στα έγγραφα που είναι απαραίτητα για μετάβαση σε άτομο με βοήθεια.

Τι θα ισχύσει για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα σχολεία στη διάρκεια των νέων μέτρων του lockdown

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) το ωράριο είναι 19:00 έως 05:00. Εξαίρεση αποτελούν οι ΠΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης λόγω μητροπολιτικού χαρακτήρα. Το ωράριο σε αυτές είναι 21:00 με 05:00. Τα Σαββατοκύριακα το ωράριο είναι 19:00 έως 05:00.

Σχολεία

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) έχει ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων. Ωστόσο στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, εκτός των ειδικών σχολείων.

Related posts

Mάσκα προστασίας: Χωρίς μάσκα στα σχολεία από 1η Ιουνίου, υποχρεωτική στις εξετάσεις

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Σανγκάη – Πολίτες συγκρούονται με αστυνομικούς στους δρόμους για το Lockdown

Σανγκάη lockdown: «Οι αρχές αφήνουν φαγητό έξω από το σπίτι και τα ρομπότ επιτηρούν» – Τι λεει Έλληνας καθηγητής

Πάνοπλοι αστυνομικοί εφορμούν σε σπίτια και αρπάζουν ασθενείς: Αδιανόητες σκηνές στην Σαγκάη

“Δεν επιτρέπεται να βγουν ούτε στους κήπους σπιτιών”: Μια Ελληνίδα περιγράφει το ακραίο lockdown στη Σανγκάη

«Κλείνει» η Σανγκάη με 3.500 κρούσματα κορωνοϊού: Lockdown επιβάλει η Κίνα

Κορονοϊός – Κίνα: Σε lockdown πόλη με 17.000.000 κατοίκους

«Για κάθε Άλκη»: Οι μαθητές δεν ξεχνούν τον 19χρονο φίλαθλο, δίνουν το παράδειγμα και στέλνουν μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

“Τηλεκπαίδευση ΔΕΝ ξανακάνουμε γιατί με τα 200€ που μας πετάτε, δεν αγοράζουμε ούτε μικρόφωνο”