Ελασσόνα σεισμός: Μετά τον μεγάλο σεισμό 6 ρίχτερ οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους

Ελασσόνα σεισμός: Οι κάτοικοι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία και σε σκηνές

Ελασσόνα σεισμός: Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί από χθες με τον τεράστιο σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε την Ελασσόνα. Από το σεισμό έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλά συνταρακτικά βίντεο, τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος. Ακόμα και ένας άνδρας εγκλωβίστηκε στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας, ωστόσο ευτυχώς απεγκλωβίστηκε με επιτυχία.

Από τον πρώτο σεισμό των 6 ρίχτερ χθες, έχουν ακολουθήσει έκτοτε περισσότεροι από 100 (!) μετασεισμοί και οι πολίτες φοβούνται να μπουν στα σπίτια τους. Πράγματι χθες, πολλοί από τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, δεν κοιμήθηκαν στα σπίτια τους αλλά σε σκηνές.

Η δυσκολότερη κατάσταση είναι στα χωριά Μεσοχώρι και Μαγούλα. Όπου οι κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους και έμειναν σε ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και στη Λάρισα. Άλλοι βέβαια αναγκάστηκαν να μείνουν σε σκηνές σε ανοιχτούς χώρους όπως στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στο Αμούρι και στο Βλαχογιάννι.

Οι σκηνές στήθηκαν από το στρατό ενώ σκηνές εστάλησαν και στο Γηροκομείο Λάρισας για να κοιμηθούν οι τρόφιμοι στον προαύλιο χώρο.

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε μνημεία της περιοχής. Σε αυτά ανήκουν η Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας), ο Άγιος Νικόλαος (17ος αιώνας) και στο Κουτσόχερο.

Από το σεισμό της Ελασσόνας έχουν εντοπιστεί ζημιές σε σχολεία, ενώ γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια

Στις πληγείσες πειροχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Λάρισας οι έλεγχοι στα κτίρια θα είναι εκτεταμένοι. Πραγματοποιούνται έλεγχοι σε σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ιδιωτικά κτίρια.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στο Γηροκομείο Λάρισας και στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, όπου πέρα από πεσμένους σοβάδες, δεν υπήρξαν άλλες ζημιές.

Οι ζημιές ωστόσο ήταν πολλές στα σχολεία. Στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, κατέρρευσε το μισό σχολείο, το οποίο είναι πλέον ακατάλληλο για χρήση. Επίσης έπεσε το ταβάνι στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Πλατανούλια Λάρισας.

Και στην περιοχή των Τρικάλων, σημειώθηκαν ζημιές με πτώσεις και ρωγμές στα εξής σχολεία:

  • Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου,
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας,
  • Νηπιαγωγείο Διάσελλου,
  • Δημοτικό Σχολείο Διάσελλου,
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας.

Φωτογραφίες από Eurokinissi.

Related posts

Δάκρυσε και ο Θεός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό των 5,4R, τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι

“Μαύρη” επέτειος: Ο καταστροφικός σεισμός της Θεσσαλονίκης – Η νύχτα που συγκλόνισε με 49 νεκρούς και 100άδες τραυματίες

Τραγωδία στην Ελασσόνα: Τροχαίο δυστύχημα με βρέφος – Αύριο θα γινόταν η βάφτιση του

Τζανής Πολυκανδριώτης: Έμεινε επί είκοσι ώρες κάτω από τα συντρίμμια στον σεισμό του ’99 και η συγκλονιστική θυσία του πατέρα

«Να προετοιμαστούμε για ακραίο σεισμό»: Η προειδοποίηση από σεισμολόγους και οι κόκκινες περιοχές

Για να γνωρίζετε τι δικαιούστε: Ποιος μας αποζημιώνει αν βρούμε το αμάξι μας “πλακωμένο” από δέντρο;

Κώστας Μπατσίλας: Ο 23χρονος που επέλεξε να ζήσει με τους μαύρους χοίρους, τα πρόβατα και τα μοσχάρια

Άγιο Όρος: Γέροντες μιλούν για σημείο και θυμίζουν την πτώση εικόνας στα Καυσοκαλύβια