Νέα μέτρα lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – Στις 21:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Νέα μέτρα lockdown: Αυτές είναι οι νέες προσαρμογές στα υπάρχοντα μέτρα της καραντίνας

Νέα μέτρα lockdown: Χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 3.465 κρούσματα στη χώρα. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.Το ίδιο ισχύει και με τον αριθμό των διασωληνωμένων ο οποίος ανήλθε σε 630 ενώ οι νέοι θάνατοι ήταν 56.

Για ακόμα μία ημέρα, η Αττική συγκέντρωσε τις περισσότερες νέες μολύνσεις (1.701), ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 394 και στην Αχαΐα 130. Άσχημη είναι η κατάσταση και στη Λάρισα με 114 νέα κρούσματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν εξετάζεται να γίνει άνοιγμα της οικονομίας και της αγοράς. Παρά μικρές προσαρμογές στα υπάρχοντα μέτρα.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι. Ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21:00 όπως ισχύει άλλωστε και τις καθημερινές.

Επίσης, θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Τα ραντεβού και οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Τέλος, καταργείται το πλαφόν των 2 χιλιομέτρων και επιτρέπονται και πάλι οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο για τον κωδικό 6.

Πέρα από τη λίστα των νέων μέτρων του lockdown, σε ολικό lockdown είναι η Λέρος – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η Λέρος από σήμερα το πρωί στις 06:00 έως και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 06:00. Θα είναι σε καθεστώς ολικού lockdown. Η απόφαση ελήφθη από την ΓΓΠΠ.

Όσο για το άνοιγμα των σχολείων, η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο. Ενώ οι Πανελλαδικές προβλέπεται να διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Τέλος, ο κ. Άγγελος Συρίγος ανέφερε την πιθανότητα να ξεκινήσουν στις 26 Μαρτίου οι πρακτικές ασκήσεις.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη