Άνοιγμα σχολείων: Παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων: Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας

Άνοιγμα σχολείων: Άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα. Σήμερα αναμένονται περισσότερα από 3.500 κρούσματα στη χώρα, ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι επιεικώς τραγική. Υπάρχουν ακόμα και άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι για να διασωληνωθούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι φυσικό και επόμενο να μην υπάρχει ακόμα σαφής πρόβλεψη για το πότε θα γίνει το άνοιγμα στα σχολεία. Πάντως η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,6. Ανέφερε «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Μάλιστα το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός Ιουνίου, ανάλογα με το πώς θα προχωρήσει η ύλη και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Όσο για τις Πανελλαδικές, θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο. Ενώ στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα θα εξακολουθήσουν να διεξάγονται με τηλεκπαίδευση το εαρινό εξάμηνο.

Τέλος για τα τάμπλετ με τα vouchers των 200 ευρώ. Μέσα στις επόμενες μέρες θα πέσουν οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων Υπουργείων και έτσι θα επωφεληθούν περισσότεροι από 500.000 μαθητές.

Τι ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί. Ωστόσο, αναμένονται ακόμα οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Στις 26 Μαρτίου υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι πρακτικές ασκήσεις, ενώ για τα Vouchers έχει υπογραφεί η απόφαση.

Related posts

Δήμαρχος Παπάγου: Στέλνει τον λογαριασμό στους καταληψίες για τις ζημιές στα σχολεία

Άνοιγμα σχολείων: 14.000 κρούσματα την πρώτη μέρα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Ο Σύλλογος γονέων στο Ληξούρι αποφάσισε να μην στείλει τα παιδιά στο σχολείο

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, να “κλειστούν” οι ανεμβολίαστοι»

Δανία: Tα παιδιά παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα ενσυναίσθησης

Η φοβερή απάντηση σε πρόβλημα μαθηματικών από μικρό Έλληνα μαθητή που κάνει θραύση

Λάρισα: Αρνητές γονείς κρατούν 34 μαθητές εκτός σχολείου – Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά

Τέλος όσα ξέραμε για τα self test των μαθητών: Self Test: Τι θα ισχύσει από την Δευτέρα 1/11

«Το κλείσιμο των σχολείων από τους χειρότερους τρόπους για να αυτοκτονήσει μια κοινωνία» – Oι δηλώσεις του καθηγητή Ιωαννίδη