Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για εκκλησίες που κάνουν κρυφές λίστες πιστών για τους Χαιρετισμούς

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ιερείς ετοιμάζονται να παραβούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται κρυφά λίστες πιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το thesstoday.gr, υπάρχουν καταγγελίες για ναούς που φτιάχνουν κρυφές λίστες πιστών. Για να παρακολουθήσουν από κοντά τη λειτουργία των πρώτων Χαιρετισμών την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται «Ενημερώθηκα από ψάλτη που τυγχάνει να είναι φίλος μου ότι την Παρασκευή θα επιτρέψουν στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά τους Α’ Χαιρετισμούς, βάζοντάς τους από την… πίσω πόρτα».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Ιωάννης Κιούμης αναφέρει για αυτό το περιστατικό «Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με την καραντίνα που εφήρμοσε ο Καποδίστριας πριν 200 χρόνια, στην επιδημία της πανώλης. Εξέδωσε διάταγμα και απαγόρευσε όλες τις θρησκευτικές τελετές. Κίνηση που πέτυχε. 200 χρόνια μετά δεν συμβαίνει το ίδιο. Η ιεραρχία εν έτει 2021 λέει ότι “πρέπει να πηγαίνετε” στις εκκλησίες. Είναι κάτι που με ανησυχεί, δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό».

Ενώ εκκλησίες της Θεσσαλονίκης κάνουν κρυφές λίστες με πιστούς, σήμερα τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.500

Περισσότερα από 3.500 αναμένεται να είναι τα σημερινά κρούσματα στη χώρα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς τα κρούσματα δεν μειώνονται, το lockdown δεν λειτουργεί και οι ΜΕΘ είναι ελάχιστες. Υπό αυτό το πρίσμα, το να γίνονται συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, το να υπάρχουν κρυφές λίστες πιστών στις εκκλησίες. Και φυσικά το να μην έχει ακόμα αποφορτιστεί η κατάσταση στα ΜΜΜ και ο κόσμος να συνωστίζεται, είναι ό,τι χειρότερο. Για παράδειγμα, χθες στο Μοναστηράκι ο κόσμος που είχε συνωστιστεί στις πλατφόρμες του μετρό ήταν εκατοντάδες.

Related posts

Αφρικανική σκόνη: «Πνiγnκαν» Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα και Κιάτο – Συγκλονιστικές εικόνες

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα