Ο Γιάννης Μαρακάκης για το εάν υπήρχαν ναρκωτικά στο βαν της τραγωδίας στη Ρουμανία

Ο Γιάννης Μαρακάκης για το εάν υπήρχαν ναρκωτικά στο βαν της τραγωδίας στη Ρουμανία

Ύποπτες ουσίες στο βαν, τοξικολογικές εξετάσεις και ανοιχτά ερωτήματα για τη μοιραία πορεία
Νέα τροπή παίρνει η έρευνα για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, που στοίχισε τη ζωή σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ και άφησε ακόμη τρεις τραυματίες. Οι αποκαλύψεις που έρχονται από τις ρουμανικές αρχές, σε συνδυασμό με όσα ειπώθηκαν δημόσια από νομικούς και ειδικούς, ανοίγουν πλέον ένα νέο, ιδιαίτερα κρίσιμο πεδίο διερεύνησης: αυτό της πιθανής χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Όσα ανέφερε ο Γιάννης Μαρακάκης
Μιλώντας στο «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε πως υπήρξε ενημέρωση από τις ρουμανικές αρχές ότι μέσα στο μίνι βαν εντοπίστηκαν ύποπτες ουσίες. Όπως τόνισε, ακόμη κι αν η σχετική ποινική δικογραφία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν μπορεί να αγνοηθεί, ειδικά όταν συνδέεται με τη συμπεριφορά του οδηγού λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Ο κ. Μαρακάκης επεσήμανε ότι σε περιπτώσεις σοβαρών ή θανατηφόρων τροχαίων, οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι υποχρεωτικές, ακόμη και όταν ο εμπλεκόμενος οδηγός δεν βρίσκεται εν ζωή. Το κρίσιμο ερώτημα, όπως ανέφερε, είναι αν η φαινομενικά αλλοπρόσαλλη πορεία του οχήματος, η οποία φαίνεται να οδηγεί εκτός λωρίδας και τελικά στο αντίθετο ρεύμα, μπορεί να σχετίζεται με κατανάλωση απαγορευμένων ουσιών ή άλλων διεγερτικών.

«Ελπίζω τη νίκη του ο Ολυμπιακός να την αφιέρωσε στον ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ συγκινητικό ότι ο φίλαθλος κόσμος ήταν ΠΑΟΚ. Από χθες το απόγευμα, υπήρξε μία ενημέρωση από τις ρουμανικές αρχές ότι βρέθηκαν κάποιες ύποπτες ουσίες μέσα στο βαν. Ακόμα και αν ανοίξει ποινική δικογραφία η ρουμανική αρχή αυτό είναι κάτι που θα το δούμε σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ζήτημα είναι αν συνδέεται αυτή η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, λίγο πριν τη σύγκρουση, του οδηγού με χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αν είναι έτσι… Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή θανατηφόρου τροχαίου, οι εμπλεκόμενοι και ακόμα και οι μη ζώντες υποβάλλονται σε τοξικολογικές αμέσως… Ακόμα και αν δεν υπήρχε το φορτηγό, η πορεία του δείχνει ότι πήγαινε στα χωράφια… Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πώς κινούνται οι Αρχές αναφορικά με τη χρήση ουσιών. » ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Προτεινόμενα