Οι φλόγες «γλείφουν» τα σπίτια! Τουλάχιστον 2,5 χλμ το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνονται Βίλια και Προφήτης Ηλίας

Νέα μεγάλη φωτιά: Εκκενώνονται Βίλια και Προφήτης Ηλίας

Νέα μεγάλη φωτιά: Γίνεται προληπτική εκκένωση σε Βίλια και Προφήτη Ηλία

Νέα μεγάλη φωτιά: Συνεχίζει η πύρινη λαίλαπα να κατακαίει την Αττική. Ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην Κάζα. Οι φλόγες κατευθύνονται προς τα Βίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας από την Τροχαία. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για νέα πυρκαγιά. Αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Η φωτιά ξέσπασε στη θέση Προφήτης Ηλίας, μια περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά των Βιλίων ενώ η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος των Βιλίων.

«Ο καπνός είναι πολύς και τα αεροπλάνα δυσκολεύονται να προσεγγίσουν» είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Μάνδρας, Π. Κολοβέντζος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ. «Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

Νέα μεγάλη φωτιά: Εκκενώνονται Βίλια και Προφήτης Ηλίας

Νέες μεγάλες φωτιές: όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος

«Η φωτιά καίει παρθένο δάσος. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια, έχει ήδη αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μέσα σε μια εβδομάδα επαναλαμβάνεται μια τραγική ιστορία για τη δυτική Αττική». Όπως είπε, μάλιστα, το μέτωπο έχει ήδη πάρει έκταση μήκους 1,5-2χλμ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή των Βιλίων – μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021 – βρίσκονται και συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Αττική ήταν η μια από τις πέντε περιοχές για τις οποίες υπήρχε πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Νέα μεγάλη φωτιά: Οι περιοχές στις οποίες είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοια, ΠΕ Βοιωτία)
  • Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Κρήτης

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo