Οριστικό! Πλέον ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να δει αν είστε εμβολιασμένος – Πως θα το πετυχαίνει

by Αντώνης Βαλμάς

Covid Free GR: Η εφαρμογή που θα δείχνει αν είστε εμβολιασμένος

Covid Free GR: Πλέον οι εργοδότες θα έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν αν το προσωπικό τους είναι εμβολιασμένο ή όχι για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος, «οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα» ενώ όπως έκανε γνωστό, αφού ενημερωθούν, θα έχουν το δικαίωμα να ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου με ειδική σήμανση. Ουσιαστικά οι εργοδότες μέσω αυτού του μέτρου θα μπορούν να εντοπίζουν τους ανεμβολίαστους και τους αντιεμβολιαστές και θα προειδοποιούν εν συνεχεία τους πελάτες για το είδος κινδύνου που διατρέχουν σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Covid Free GR: Πλέον ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να δει αν είστε εμβολιασμένος
Κόσμος στο εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα από σήμερα να ελέγχουν αν το προσωπικό τους έχει κάνει το εμβόλιο μέσω της μέσω της εφαρμογής Covid Free GR, που ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης καθώς και τη γνησιότητα των rapid και των μοριακών τεστ.

Το μόνο που έχει να κάνει ο εργοδότης είναι να μπει στην εφαρμογή και μέσω του εγκατεστημένου σε αυτήν, qr code scanner, να σαρώσει το πιστοποιητικό. Εν συνεχεία θα εμφανιστεί στην οθόνη του ένα από τα εξής τρία στάδια επαλήθευσης που θα φέρει ο εργαζόμενος:

Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο 6μηνο

Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)

Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα