Παράταση lockdown: Ο Σαρηγιάννης προειδοποιεί – Lockdown ως τον Ιούλιο αν κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Παράταση lockdown: Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για το Πάσχα και τα self tests

Παράταση lockdown: Για ακόμα μία ημέρα, τα χθεσινά κρούσματα στη χώρα ξεπεράσαν τα 4.000. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 4.033 νέες μολύνσεις, οι θάνατοι ήταν επίσης πολύ υψηλοί αφού έφτασαν τους 93. Ενώ οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους 800, καθώς ήταν 802.

Υπό αυτές τις επιδημιολογικές συνθήκες, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι αστείο να συζητάμε για Πάσχα στο χωριό. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είναι από εκείνους που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως ανέφερε «Αν κάνουμε Πάσχα στο χωριό τότε ίσως να υπάρξει παράταση του 3ου κύματος της πανδημίας ακόμα και μέχρι τον Ιούλιο και το λέω αυτό διότι ας μην γελιόμαστε, δεν μπορούμε να πάμε στα χωριά μας ώστε να δούμε τους συγγενείς μας και παράλληλα να είμαστε προσεκτικοί. Τα self test σίγουρα αποτελούν ένα όπλο αλλά το ποσοστό σιγουριάς ότι είμαστε αρνητικοί στο 57%. Από εκεί και πέρα τα τεστ θα πρέπει να γίνονται ανά τρεις ημέρες για να είμαστε σίγουροι ότι παραμένουμε αρνητικοί».

Όσο για τα self test σχολίασε ότι «Στα 250.000 self test που έγιναν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες».

Παράταση lockdown: Πιθανό το 3ο κύμα να διαρκέσει έως τον Ιούλιο

Πέρα από την προειδοποίση περί παράτασης lockdown ως τον Ιούλιο, αυτά είναι τα επόμενα που θα ανοίξουν στη χώρα

Σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων. Θα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι χειρότερα από ποτέ. Οι αποφάσεις των ειδικών αναμένονται σύντομα, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή από την κυβέρνηση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα