Πατέρας Διονύσιος: Όταν ο γιος του έφυγε από την ζωή εξαιτίας φωτοβολίδας την ώρα της Ανάστασης

Πατέρας Διονύσιος: Δεν θα ξεχάσει ποτέ την Ανάσταση του 2011

Τραγική είναι η ιστορία από τον Απρίλιο του 2011 όπου ένα παιδί, μόλις 7 χρόνων έφυγε από την ζωή χτυπημένο από φωτοβολίδα, το βράδυ της Ανάστασης και μάλιστα στα σκαλιά της εκκλησίας.

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει έθιμο το βράδυ της Ανάστασης έξω από τις Εκκλησίες όλης της χώρας να γίνεται χαλασμός με την ρίψη βεγγαλικών και φωτοβολίδων κάθε είδους. Εξάλλου πολλοί έφηβοι και νεαροί  που αρέσκονται στον εντυπωσιασμό και το εκτυφλωτικό θεάμα των βεγγαλικών, είτε προμηθεύονται είτε κατασκευάζουν μόνοι τους αυτοσχέδια βεγγαλικά με στόχο να μετατρέψουν τη βραδιά της Ανάστασης σε ένα υπερθέαμα χωρίς πολλές φορές να σκέφτονται τις ατυχείς συνέπειες των πράξεων τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών, ακρωτηριασμών ακόμη και θανάτων.

“Τα βεγγαλικά δεν είναι ένα αθώο παιχνίδι”, δήλωσε ο Πατέρας Διονύσιος

Μια τέτοια τραγωδία συνέβη στη Δροσιά Χαλκίδας το 2011 στην λειτουργία της Ανάστασης όταν ο 7χρονος Χρήστος γιος του πατρός Διονύσιου που είναι ιερέας στο ναό του Αγίου Γεωργίου, έπεφτε αναίσθητος στα σκαλιά της εκκλησίας όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έριξε 26χρονος καρφώθηκε στο μάτι του.

Ο επτάχρονος Χρήστος βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τον ιερέα πατέρα του ντυμένος παπαδάκι όταν η ναυτική φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε και τον πέτυχε στο μάτι με αποτέλεσμα μετά από τέσσερις ημέρες να χάσει τη ζωή του.  Το παιδάκι έχασε το αριστερό μάτι του και έδωσε γενναία αλλά άνιση μάχη στην ΜΕΘ για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς, η καρδιά του δεν άντεξε και έπαθε ανακοπή.

Οι συγκινητικές δηλώσεις του πατέρα Διονύσιου

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο», αναφέρει ο ιερέας τονίζοντας πως η βαθιά πίστη του τον έσωσε από το να μην τρελαθεί. Ο ίδιος στο τέλος συγκλονίζει λέγοντας «πάλι καλά που ήτανε το παιδί μου» αναφέρει το ρεπορτάζ του tvstar.gr.

Ο πατέρας Διονύσιος είχε μιλήσει στη κάμερα του OPEN για εκείνες τις στιγμές και συγκλονίζει με το μεγαλείο της ψυχής του. Όπως θυμάται ο ίδιος και εξιστορεί «το 2011 το Πάσχα, εδώ μπροστά στον ναό, την ώρα που λέγαμε το Χριστός Ανέστη, αρχίσανε οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και μια από αυτές έφυγε και ήρθε στο παιδί μου».

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο», αναφέρει ο ιερέας τονίζοντας πως η βαθιά πίστη του τον έσωσε από το να μην τρελαθεί. Ο ίδιος στο τέλος συγκλονίζει λέγοντας «πάλι καλά που ήτανε το παιδί μου».

Ο ιερέας πατέρας είχε δηλώσει οτι δεν επιθυμεί τη δίωξη του νεαρού που έριξε τη φωτοβολίδα. Παρ’ όλα αυτά, ο 26χρονος θύτης συνελήφθη αυτεπάγγελτα. Μάλιστα ο ιερέας τον είχε επισκεφτεί και στις Φυλακές Κορυδαλλού. Τρία χρόνια μετά στη δίκη που πραγματοποιήθηκε, υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας, το οποίο έκρινε τον 28χρονο Κωνσταντίνο Μάρκου αθώο παμψηφεί. Από τις μαρτυρικές καταθέσεις δεν προέκυψε ότι η φωτοβολίδα που σκότωσε το μικρό Χρήστο εκτοξεύθηκε από το φερόμενο ως δράστη, καθώς έπεσαν περισσότερες από μια φωτοβολίδες. 

Από την έρευνα που έκαναν οι πραγματογνώμονες δεν αποδείχθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα το θάνατο, κατηγορία με την οποία μπορούσε να τιμωρηθεί ο φερόμενος ως δράστης μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: infokids.gr

Related posts

Συναγερμός στα σύνορα – Πυροβολήσαν Έλληνες συνοριοφύλακες από την τουρκική πλευρά

«Έκανα παιδί στα 45, το κοιτάζω και λέω, Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»: Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Έφυγε από την ζωή αγαπημένος σκηνοθέτης