Περιοδικό «Σχεδία»: Θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ και στους πωλητές του περιοδικού

Περιοδικό «Σχεδία»: Η αποζημίωση θα αφορά στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021

Περιοδικό «Σχεδία»: Αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ θα δοθεί και στους πωλητές του περιοδικού «Σχεδία». Αυτή την εξαγγελία έκανε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και η αποζημίωση θα αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τους πωλητές του περιοδικού «Σχεδία» καθώς και την ΜΚΟ Διογένης που εκδίδει το περιοδικό. Σχετικά με τις δράσεις αλλά και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Σχεδία αρτ». Μέσω αυτού, πρώην πωλητές μετατρέπουν παλιά αδιάθετα τεύχη στο εργαστήριο σε έργα τέχνης, όπως κοσμήματα και φωτιστικά.

Επίσης, μέσα από το πρόγραμμα «Διαδρομές» οι οδηγοί ξεναγούν τους ενδιαφερόμενους στις πιο σημαντικές κοινωνικές δομές (πχ. συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα ημέρας).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τους 150 πωλητές της «Σχεδίας» οι οποίοι φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Η ΚΥΑ θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει και τη συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για να μην αποκλείονται εντελώς οι λήπτες επιδομάτων ανεργίας και προνοιακών επιδομάτων. Από τη δυνατότητα να συμπληρώνουν νόμιμα το εισόδημά τους με ένα ορισμένο ποσό ως εργαζόμενοι.

Πέρα από την αποζημίωση ειδικού σκοπού στους πωλητές της Σχεδίας, αυτά είναι τα νέα μέτρα του lockdown

Ανακοινώσεις για νέα μέτρα στο lockdown αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ώρες από το Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος είναι την Δευτέρα 22 Μαρτίου να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών.

Επίσης θα ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι. Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνεται στις 21:00 όπως και τις καθημερινές. Τέλος, θα αρθεί η χιλιομετρική απόσταση των 2 χλμ. και θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6.

Related posts

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Απανωτά τα σοκ: Νεκρός και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον Στάθη – Διπλός θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ασύλληπτη τραγωδία: 37χρονος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει ηλικιωμένο