«Πήγα τουαλέτα και άνοιξε τη σίτα, βγήκε στο μπαλκόνι, κοίταξε κάτω και έφυγε»: Σοκαρισμένη η οικογένεια του 18 μηνών βρέφους που σκοτώθηκε

Γλυφάδα: Ανείπωτος ο πόνος της μάνας που έχασε το παιδί της

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 18 μηνών βρέφους, που βρήκε τραγικό θάνατο χθες το απόγευμα, όταν διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, βγήκε στο μπαλκόνι και έπεσε από τον 4ο όροφο.

Επικράτησε πανικός, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να το βοηθήσουν και διαπίστωσαν το θάνατό του μικρού αγοριού.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα – που έχασε το μόλις 18 μηνών παιδί της όταν αυτό έπεσε από μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στη Γλυφάδα – μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει τα δραματικά λεπτά που στοίχισαν τη ζωή του αγοριού της.

«Πήγα τουαλέτα και άνοιξε τη σίτα, βγήκε στο μπαλκόνι, κοίταξε από κάτω και έφυγε» περιέγραψε κλαίγοντας η άτυχη μητέρα.

«Ήρθε το μεγάλο μου το παιδί και μου το είπε, μου είπε ότι έπεσε. Δεν είχα προλάβει να αντικαταστήσω την καλαμωτή» συνέχισε η τραγική μητέρα.

Η οικογένεια έχει ακόμη ένα παιδί 4 ετών, ενώ για το θάνατο του μικρού αγοριού προσήχθη ο 34χρονος πατέρας του, που αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα.

Η παρουσία του παιδιού στο μπαλκόνι εγκυμονεί κάποιους κινδύνους γι’ αυτό και πρέπει να λαμβάνονται κάποια ιδιαίτερα μέτρα για την ασφάλειά του κι όχι μόνο.

Ας καταγράψουμε λοιπόν τα σημαντικότερα από αυτά τα μέτρα:

1. Θα πρέπει ν’ αποφεύγουμε ν’ αφήνουμε τα παιδιά μας στο χώρο του μπαλκονιού χωρίς την παρουσία κι επιτήρηση κάποιου μεγαλύτερου. Κανένα μέτρο προστασίας δεν είναι ασφαλέστερο από την παρουσία ενός μεγάλου μαζί τους.

2. Καλό είναι, είτε τα παιδιά μας είναι σε προσχολική ηλικία είτε και μεγαλύτερα, να ενισχύουμε τα κάγκελα του μπαλκονιού με διάφορες προσθήκες ασφαλείας οι οποίες κυκλοφορούν στην αγορά.

Επίσης, εξετάζουμε με προσοχή τα κενά που έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους και εάν δούμε ότι υπάρχει κίνδυνος, τα ντύνουμε εσωτερικά με τις ειδικές σίτες-πλέγμα που κυκλοφορούν στη αγορά.

3. Αποφεύγουμε να έχουμε κοντά στα κάγκελα, καρέκλες ή τραπέζια γιατί μπορούν να λειτουργήσουν ως ‘σκαλοπάτια’ για τα παιδιά. Προσοχή: το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις γλάστρες που πιθανόν να έχουμε δίπλα στα κάγκελα του μπαλκονιού μας.

4. Αποφεύγουμε να έχουμε στο μπαλκόνι πράγματα που μπορούν τα παιδιά να πετάξουν εύκολα κάτω με κίνδυνο να προκαλέσουν τραυματισμό στους διερχόμενους ή στα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα.

Εδώ χρειάζεται, επίσης, ιδιαίτερη προσοχή. Πολλές φορές το παιδί μέσα στην ορμή της ηλικίας μπορεί να εκσφενδονίσει αντικείμενα έξω από τα κάγκελα. Εάν τα αντικείμενα αυτά έχουν κάποιο βάρος, δημιουργείται σημαντικός κίνδυνος να τραυματίσουν κάποιον διερχόμενο ή να προκαλέσουν υλικές ζημιές.

i. Εξηγούμε εξ’ αρχής στο παιδί τους κινδύνους που έχει μία τέτοια ενέργεια και του εφιστούμε την προσοχή να την αποφύγει.

ii. Τοποθετούμε πρόσθετα προστατευτικά κάγκελα  τα οποία αυξάνουν το ύψος των αρχικών μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες κάποιο αντικείμενο να περάσει πάνω από αυτά – κυρίως στην περίπτωση που τα παιδιά μας είναι αρκετά μικρά. Επίσης, τοποθετούμε σίτα-πλέγμα η οποία και εμποδίζει τα παιδιά να περάσουν κάποιο αντικείμενο μέσα από τα κάγκελα.

iii. Εξασφαλίζουμε τη διαρκή παρουσία και κάποιου μεγάλου στο μπαλκόνι καθ’ όλη τη διάρκεια που τα παιδιά βρίσκονται στο χώρο.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό