Προσοχń: Auτή είναι η διάσημη σοκολάτα που κρiθnκε επıκίνδuνn για την uγεία

by Newsroom i-diakopes.gr
Προσοχń: Auτή είναι η διάσημη σοκολάτα που κρiθnκε επıκίνδuνn για την uγεία

H Ειδοποίηση της Mondelēz για την σοκολάτα Milka Oreo που έγινε αρχικά στις 20 Φεβρουαρίου και αφορούσε 9 χώρες, επεκτάθηκε μέχρι και σήμερα ενημερώθηκαν άλλες 11 χώρες.

Πρόκειται για τις σοκολάτες της Mondelez Milka Oreo «μπάρες σοκολάτας γάλακτος με κομμάτια μπισκότων από την Πολωνία, που παράγονται με ζύμη μπισκότων από την Ουγγαρία» στις οποίες εντοπίστηκαν πλαστικά κομμάτια. Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα ( RASFF) είναι σοβαρός.

Οι χώρες που ειδοποιήθηκαν είναι Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία Πορτογαλία και Ισπανία και τώρα το RASFF ενημέρωσε επίσης την Ιταλία που εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης, Ανδόρα, Βοσνία, Νήσοι Κέιμαν, Κύπρος, Εσθονία, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Σλοβενία και Ουκρανία. Η Mondelez Polska Sp. z o. o. συνιστά στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν και να καταστρέψουν τα εν λόγω προϊόντα.

Προσοχń: Auτή είναι η διάσημη σοκολάτα που κρiθnκε επıκίνδuνn για την uγεία

Οι ακόλουθες παρτίδες επηρεάστηκαν από την ανάκληση σύμφωνα με την Αρμόδια Υπηρεσία της Πολωνίας:

Προϊόν Ανάλωση κατά προτίμηση πριν Αριθμός παρτίδας Φωτογραφία προϊόντος
Μπάρα Milka Oreo (37 γρ.) 01/08/2024 OSK0934421
Μπάρα Milka Oreo (37 γρ.) 01/08/2024 OSK0934422
Μπάρα Milka Oreo (37 γρ.) 18/08/2024 OSK0934651

Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Ασφαλείας της Ισπανίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Φεβρουαρίου η Mondelēz Ελλάς ανακάλεσε από την Ελληνική αγορά σοκολάτα τη μπάρα σοκολάτας LACTA – OREO λόγω πιθανής παρουσίας ξένου σώματος.

Ο κίνδυνος από την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν πλαστικά κομμάτια είναι σοβαρός διότι μπορεί να σημειωθεί μόλυνση, πνιγμός ή τραυματισμός. Ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων, με τα πλαστικά θραύσματα να είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης. Τα πλαστικά θραύσματα μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα κατά της διάρκεια της παραγωγής τους στις μονάδες επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων από πολλές πηγές, όπως ορισμένα υλικά συσκευασίας, εργαλεία χειρός, εξοπλισμός, γάντια, ζώνες κατάψυξης και πλαστικοί ιμάντες.

Προτεινόμενα