Πτυχιούχος η Μαρία Νίτσα, η πρώτη νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down

Πτυχιούχος η Μαρία Νίτσα, η πρώτη νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down

Μαρία Νίτσα: Παίρνει πτυχίο η πρώτη νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down

Μαρία Νίτσα: Τον Σεπτέμβριο του 2013 ένας Ισπανός, ο Πάμπλο Πινέδα, ανακηρύχθηκε ως ο πρώτος πτυχιούχος δάσκαλος στην Ευρώπη με σύνδρομο Down. Πλέον, ο ίδιος απέκτησε bachelor στην ψυχολογία της εκπαίδευσης. Επιπλέον, έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην (βασισμένη στη ζωή του) ταινία «Υο Tambien» («Εμείς οι δύο»). Σε εκδήλωση στην Αθήνα, είχε μιλήσει στους Έλληνες πολίτες, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα «Μη βάζετε όρια στον εαυτό σας!»

Χρόνια αργότερα, ένα κορίτσι από τη Μεσοποταμία Καστοριάς, με σύνδρομο Down και διαβήτη, έσπασε τα προσωπικά όρια της. Ξεπέρασε, όσα εμπόδια υψώνονταν μπροστά της και κατέρριψε τα προβλήματα της γενετικής διαταραχής και της ινσουλίνης.

Πτυχιούχος η Μαρία Νίτσα, η πρώτη νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down

Το ξεκίνημα της Μαρίας Νίτσα, ενός κοριτσιού με σύνδρομο Down, που σπουδάζει νηπιαγωγός

Η Μαρία Νίτσα έβγαλε το Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσοποταμίας (παίρνοντας απολυτήριο με βαθμό, σχεδόν 13). Έτσι πέτυχε την εισαγωγή της στο παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. «Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα!» λέει με περηφάνια που πραγματοποίησε το όνειρο της. Πλέον, είναι η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down.
Η Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία, που πάσχει από σύνδρομο Down αλλά και διαβήτη, το 2017 πραγματοποίησε την εγγραφή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας. Στο πανεπιστήμιο πέρασε, έπειτα από 12 χρόνια μελέτης.

Πλέον ολοκλήρωσε τις σπουδές της και ετοιμάζεται σε ένα μήνα να πάρει το πτυχίο της, όπου θα γίνει και η πρώτη Νηπιαγωγός στην Ελλάδα με σύνδρομο Down.

Προτεινόμενα