Σχολεία: Το τεστ κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικό για να μπουν οι μαθητές στις τάξεις

Σχολεία: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Σχολεία: Χθες βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή, νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά διατάξεις για το Υπουργείο Παιδείας. Σε μία από τις διατάξεις αναφέρεται «προβλέπεται η δυνατότητα να οριστεί, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όπου αυτή διενεργείται διά ζώσης, η προηγούμενη υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό. Για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζομένους».

Είναι άγνωστο το πότε θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία τα self tests. Ωστόσο οι πολίτες θα τα προμηθεύονται δωρεάν με το ΑΜΚΑ τους. Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου ενδέχεται να γίνει στις 12 Απριλίου και μετά από λίγες μέρες θα ακολουθήσουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα ανοίξουν μετά από μία εβδομάδα, στις 19 Απριλίου, όπως συζητάται. Πάντως μαθήματα την περίοδο του Πάσχα, δεν θα πραγματοποιηθούν, ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Σχολεία: Με υποχρωετικό τεστ θα μπαίνουν οι μαθητές στις αίθουσες

Πέρα από το άνοιγμα των σχολείων, περισσότερα από 4.000 αναμένεται να είναι τα σημερινά κρούσματα στη χώρα

Τα σημερινά κρούσματα Τρίτη 30/3 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 4.000. Εάν επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, τότε μιλάμε για νέο μαύρο ρεκόρ από την εκκίνηση της πανδημίας.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της πνευμονολογικής εταιρείας Νίκος Τζανάκης σχολίασε για τα κρούσματα «Σύμφωνα με τις δικές μας αναλύσεις στην Ιατρική Σχολή, έως τις 10 – 15 Απριλίου θα έχουμε 2000. Και κάτι κρούσματα ή λίγο παρακάτω από 2000, 2000 με 2200 από τις 20 Απριλίου, και ύστερα θα αρχίσουμε να ‘’παίζουμε’’ με κυλιόμενους μέσους όρους κάτω από 2000. Στην αρχή μεταξύ 1500 και 1800…».

Επίσης πρόσθεσε «το να ανοίξουμε με 2000 – 2500 κρούσματα βεβαίως έχει ρίσκο στις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές. Γι’ αυτό μού αρέσει ο όρος ‘’ανοίγουμε με περίσκεψη και εγρήγορση’’. Πρέπει να εκθειάσουμε το γεγονός ότι μπαίνουν στη μάχη τα σελφ τεστ ή εν πάσει περιπτώσει θα πρέπει να μπουν στη μάχη αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα είμαι σίγουρος ότι οι επιχειρηματίες θα τα τηρήσουν, είναι προς όφελός τους. Εάν ανοίξουμε με εγρήγορση. Δεν πρόκειται για ‘’χαλάρωση’’ πρέπει να απαγορευτεί αυτή η λέξη είμαστε σε εγρήγορση».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα