Σεισμός Ελασσόνας: Ο Χουλιάρας προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί

Σεισμός Ελασσόνας: 9 μετασεισμοί έχουν λάβει χώρα από τον μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ

Σεισμός Ελασσόνας: Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ο μεγάλος σεισμός των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και κατατρόμαξε τους πολίτες που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Έχουν κυκλοφορήσει μερικά συγκλονιστικά βίντεο από το μεγάλο σεισμό που έπληξε πριν λίγο ώρα την Ελασσόνα. Ενώ απεγκλωβίστηκε επιτυχώς ο ηλικιωμένος άνδρας που είχε εγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι.

Ο καθηγητής Γεράσιμος Χουλιάρας προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί. Μάλιστα μέχρι αυτή την ώρα οι μετασεισμοί είναι ήδη στους 9. Ο κ. Χουλιάρας είπε ότι ο σεισμός των 6 ρίχτερ μάλλον ήταν ο κύριος, ωστόσο «αυτό δεν πρέπει να είναι καθησυχαστικό, γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί».

Επίσης ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε «Εχει πλούσια σεισμολογικά στοιχεία η περιοχή και είχαμε κάνει μελέτη για τις πιθανές επιπτώσεις ενός μεγάλου σεισμού. Ο σεισμός ήρθε. Θέλει προσοχή γιατί θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Προσοχή στα παλαιότερα κτίρια. Αν έχουν εμφανίσει οποιοδήποτε πρόβλημα να μην κατοικηθούν, μέχρι να τα ερευνήσουν τα συνεργεία και οι μηχανικοί της πολιτείας».

Ακόμα ο κ. Παπαζάχος ανέφερε ότι δεν πρέπει επ’ουδενί να γίνουν μαθήματα στα σχολεία τις επόμενες μέρες. Όπως είπε «Είναι αδύνατο να γίνει μάθημα σε κτίριο που μπορεί να χορεύει από μετασεισμούς 4 ή 4,5. Θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία για κάποιες μέρες. Ακόμη και άρτιο να είναι, είναι επικίνδυνο να βάλει κάποιος τα παιδιά παιδιά σε κάποιο κτίριο που θα κουνηθεί και από πρόκληση πανικού να τραυματιστεί κάποιος».

Αναλυτικά εκτιμήσεις για το σεισμό στην Ελασσόνα και από άλλους καθηγητές και ερευνητές

Ο καθηγητής σεισμολογίας Μανώλης Σκορδίλης είπε ότι η περιοχή γενικά δεν δίνει σεισμούς και αυτός είναι ο μεγαλύτερος σεισμός από το 1781! Τότε ήταν στα 6,2 ρίχτερ.

Ακόμα, ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σχολίασε «θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη διότι μιλάμε για μια περιοχή που είναι σχετικός σεισμική που έχει όμως ρήγματα που την διατρέχουν και ένα από αυτά έδωσε τον σημερινό σεισμό. Λίγα λεπτά αργότερα και στις 12:19 καταγράφηκε και ο πρώτος μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ από τον ίδιος εστιακός χώρο».

Τέλος, ο σεισμός ταρακούνησε και την Κοζάνη. Το βίντεο από τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος στη διάρκεια συνέντευξης της Δημοτικής Αρχής είναι χαρακτηριστικό.

Related posts

Δάκρυσε και ο Θεός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό των 5,4R, τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι

“Μαύρη” επέτειος: Ο καταστροφικός σεισμός της Θεσσαλονίκης – Η νύχτα που συγκλόνισε με 49 νεκρούς και 100άδες τραυματίες

Τζανής Πολυκανδριώτης: Έμεινε επί είκοσι ώρες κάτω από τα συντρίμμια στον σεισμό του ’99 και η συγκλονιστική θυσία του πατέρα

«Να προετοιμαστούμε για ακραίο σεισμό»: Η προειδοποίηση από σεισμολόγους και οι κόκκινες περιοχές

Άγιο Όρος: Γέροντες μιλούν για σημείο και θυμίζουν την πτώση εικόνας στα Καυσοκαλύβια

Τσουνάμι στο Θερμαϊκό και σεισμός έως 7,6 ρίχτερ: Η Τάφρος του Βορείου Αιγαίου για την οποία μιλούν οι σεισμολόγοι

Σεισμός στην Κρήτη: Σημείο του Σταυρού εμφανίσθηκε σε εικόνα της Παναγίας

Μέγα το θαύμα της προσευχής: Μας προστατεύει από το σεισμό