Σκέρτσος: «Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους και καμιά οικονομική στήριξη»

Σκέρτσος: «Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους και καμιά οικονομική στήριξη»

Σκέρτσος: Για ανεμβολίαστους το Lockdown.

Σκέρτσος: Κατηγορηματικός ήταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. «Τα μέτρα θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα. Θα αφορούν μόνο στους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη», τόνισε.

Αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε ξανά στο μέλλον περιοριστικά μέτρα τύπου ολικού lockdown, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικά lockdowns που θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους. Μάλιστα εκείνοι δεν θα λάβουν καμία οικονομική στήριξη.

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν». Εξήγησε, ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας στο μέλλον θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο στους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των επιχειρήσεων, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους. Να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα.

Άκης Σκέτσος: Τι τονίζει με τη δημοσίευση του;

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν, για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα. Θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους. Μαζί θα ανακτούν και τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει».

«Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι να περάσει ανεκμετάλλευτο και ας εμβολιαστούν το νωρίτερο δυνατόν όσοι ακόμη το σκέφτονται. Έτσι θα περάσουμε στο φθινόπωρο όσο πιο προστατευμένοι και ενωμένοι γίνεται απέναντι στον ιό. Τώρα έχει έρθει η ώρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, της εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, να κάνουν το καθήκον τους. Να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα».

Σκέρτσος: «Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους και καμιά οικονομική στήριξη»

Δείτε τη δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου

Προτεινόμενα