Σπαραγμός για τη μητέρα νεκρού κοριτσιού 2,5 ετών: «Το παιδί μου δεν ήταν άρρωστο, μόνο μαύρo ήταν. Το άφησαν να πεθάνει»

Θεσσαλονίκη: Το κοριτσάκι δεν είχε πρόβλημα υγείας σύμφωνα με τη μητέρα του

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του μωρού που πέθανε χθες στο Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη. Η χαροκαμένη μάνα μίλησε στους δημοσιογράφους για τη μικρή της κόρη που έφυγε από τη ζωή απρόσμενα, κάνοντας λόγο για ιατρική παραμέληση και ρατσισμό.

Η ίδια είπε πως την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη.

Μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά η μητέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού που έσβησε ξαφνικά σήμερα το πρωί στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» επισημαίνει πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της.

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε.

Επιπλέον – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Grtimes – η ίδια διευκρινίζει, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

Δικηγόρος μητέρας του παιδιού που έσβησε στον Άγιο Στυλιανό

Θα επέστρεφε στη μητέρα του

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε από το νοσοκομείο που το εξέτασαν και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δε κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τον δήμο Θεσσαλονίκης – που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διεξάγει έρευνες για την αιτία θανάτου του – πρόκειται για ένα παιδάκι από τη Νιγηρία.

Χθες το άτυχο παιδί, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να του χορηγηθεί αντιβίωση και να γίνει επανεξέταση σε δέκα μέρες για πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης αφού το κοριτσάκι έπασχε από υπερτροφία στις αμυγδαλές.

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για διερεύνηση του θανάτου του μικρού κοριτσιού, που «έσβησε» στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ενας όντως περίεργος θάνατος που μένουν να εξακριβωθούν τα αίτια μιας και ο γιατρός που την εξέτασε έδωσε απλά αντιβίωση. Αν υπάρχει ιατρική αμέλεια τότε θα πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Χάθηκε μια ζωή, και μάλιστα ενός μικρού αβοήθητου κοριτσιού. Κρίμα…

Related posts

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Βóμβα: Μεγάλη εταιρεία φέρνει τετραήμερο με ίδιες αποδοχές

Πολύ άσχημα νέα για το ελαιόλαδο – Έρχεται το «τέλος»