Στάθμευση στην Αθήνα: Επιστρέφει από τη Δευτέρα 12/4 το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Στάθμευση στην Αθήνα: Αναλυτικά τι θα ισχύσει στο κέντρο της Αθήνας

Στάθμευση στην Αθήνα: Από τη Δευτέρα 12/4 επιστρέφει ξανά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε ότι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ήδη ενημερώνουν σχετικά τους πολίτες.

Από τις 12 Απριλίου, στις θέσεις που έχουν χωροθετηθεί για τη στάθμευση των οχημάτων επισκεπτών / πινακίδα Ρ69. Θα σταματήσει να ισχύει η ελεύθερη στάθμευση. Θα επιτρέπεται μόνο εφόσον καταβληθεί το αντίστοιχο τέλος, το οποίο θα είναι ανάλογο της συνολικής διάρκειας στάθμευσης.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει τις εργάσιμες μέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 21:00. Καθώς και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 16:00. Στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές σχέσεις ισχύει όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Ακόμα, τα οχήματα με αναπηρικό σήμα θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών χωρίς να καταβάλουν τέλος. Για τα οχήματα επισκεπτών, η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης είναι 3 ώρες. Τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 0,50 λεπτά για μισή ώρα και κάθε μισή ώρα αυξάνονται ανά 0,50 λεπτά.

Έτσι για στάθμευση 2,5 ωρών θα πρέπει να καταβάλλεται το κόστος των 4 ευρώ, ενώ για 3 ώρες το κόστος είναι 6 ευρώ. Η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται είτε μέσω ηλεκτρονικών καρτών είτε μέσω ξυστών.

Τι επιπρόσθετο αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων για την επανεκκίνηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων αναφέρονται περαιτέρω πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δοθεί επίσης η δυνατότητα καταβολής του προβλεπόμενου τέλους μέσω της Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ελεγχόμενης Στάθμευσης, MyAthensPass. Η εν λόφω εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Android και iOS.

Related posts

Φωτιά τώρα στους Δελφούς: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μίλησε η επιστήμη: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια αράχνη που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα