«Στοργική μάνα η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήμουν ο μόνος που την είδα να κλαίει»: Κατάθεση Μάνου Δασκαλάκη

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Όλα όσα είπε ο Μάνος για την εν διαστάσει σύζυγό του

To ζευγάρι που απασχόλησε όσο ποτέ άλλοτε και εξακολουθεί να τρέχει στα δικαστήρια και τις φυλακές, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου να παραμένει άλυτη.

Πώς άρχισε ξαφνικά η περιπέτεια υγείας της Τζωρτζίνας, δύο μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ίριδας, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια  στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, λέγοντας μάλιστα ότι η 9χρονη ζήτησε από μόνη της να πάει στο νοσοκομείο, γιατί ένιωθε μια «βόμβα» στην πλάτη της.

«Η Τζωρτζίνα ήταν 8 χρονών όταν ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορουμένη κι ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η μικρή ξύπνησε κι άρχισε να τρέμει το σώμα της. Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της και ζητούσε η μικρούλα να πάει στο γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο Κραμανδάνειο νοσοκομείο, από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια», ανέφερε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του μίλησε και για τον απινιδώτη της Τζωρτζίνας και τις αντιφάσεις των γιατρών. Όπως είπε, επέμενε ο ίδιος και ο κ. Ηλιάδης να τοποθετηθεί ο απινιδωτής, καθώς ο καρδιολόγος του Ωνάσειου θεωρούσε ότι η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

«Από τις εξετάσεις στο Ωνάσειο ο κ. Παπαγιάννης μας ενημέρωσε ότι δεν θεώρησε απαραίτητο να τοποθετηθεί στο παιδί απινιδωτής – βηματοδότης, γιατί πίστευε ότι τα αίτια της ανακοπής ήταν πνευμονολογικά ή νευρολογικά. Παρόλα αυτά ο κ. Ηλιάδης, επέμενε να μην φύγουμε από εκεί χωρίς να τον βάλουμε. Αυτή η στιγμή ήταν τραγική, γιατί από τη μία μεριά ο κ. Ηλιάδης ζητούσε επίμονα να τοποθετηθεί απινιδωτής – βηματοδότης και μας έλεγε να μη φύγουμε από το Ωνάσειο και από την άλλη ο κ. Παπαγιάννης μας έλεγε να μην τοποθετηθεί. Προκειμένου να λυθεί το όλο θέμα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, ρώτησα τον κ. Παπαγιάννη τι θα έκανε αν ήταν το δικό του το παιδί και υπήρχε ιστορικό με άλλους δύο θανάτους στην οικογένεια από ανακοπή, όπως και μια ίδια ανακοπή, αυτή της Τζωρτζίνας. Εκείνη την ημέρα ο κ. Παπαγιάννης μου είπε ότι θα έκανε μια αίτηση για να εγκριθεί ο απινιδωτής – βηματοδότης και έτσι έγινε. Εγκρίθηκε, τοποθετήθηκε στο παιδί και επιστρέψαμε μετά στη ΜΕΘ του Ρίου», πρόσθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Μπροστά στην ανακρίτρια, ο 30χρονος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κατηγορουμένη, περιγράφοντάς την ως στοργική μητέρα, που αγαπούσε και φρόντιζε τα παιδιά της, ενώ όπως λέει δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να τους κάνει κακό.

«Επί 9 μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Παρόλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς και φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανέναν από την οικογένειάς μας ή τους φίλους μας, η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά μας, με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της» τόνισε ο εν διαστάσει σύζυγος της 33χρονης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στέκεται ιδιαίτερα στην ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, με τα δυσάρεστα νέα να τον βρίσκουν στο λεωφορείο. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι η περιγραφή του για τη στάση και την συμπεριφορά της 33χρονης κατηγορούμενης.

Εκείνος την χαρακτηρίζει αμίλητη, σε κατάσταση σοκ, κάτι που έρχεται σε πλήρη διάσταση με τις περιγραφές των γιατρών, που περιέγραψαν μια γυναίκα ψύχραιμη, που έκανε ερωτήσεις για το αν λειτουργεί ο απινιδωτής και που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε η εικόνα της γονιό που έχει χάσει το παιδί του.

«Την ώρα που μου ανήγγειλαν ότι πέθανε η Τζωρτζίνα ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου. Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο. Της μίλαγα, αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί», σημείωσε. Μάλιστα, ο Μάνος Δασκαλάκης σύμφωνα με την κατάθεσή του, ήταν ο μόνος που είδε την γυναίκα του να κλαίει και να ξεσπάσει συναισθηματικά πάνω από την Τζωρτζίνα για το χαμό της.

“Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς, το ίδιο κι εγώ”, είπε ο Μάνος

Ωστόσο κανένας γιατρός ή νοσηλεύτρια, δεν έχει αναφέρει ότι είδε την κατηγορούμενη να κλαίει ή να ξεσπάει, με τον παιδίατρο μάλιστα να την χαρακτηρίζει απαθή. «Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς, το ίδιο κι εγώ, μη μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί. Βγήκα από το δωμάτιο και είπα στις νοσηλεύτριες να επισπεύσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης του παιδιού από το δωμάτιο, για να μην το βλέπει η Ρούλα, και προετοιμασίας του για τη μεταφορά στο νεκροτομείο», υποστήριξε.

Όπως περιγράφει μόλις έχει βγει κλαμένος από το δωμάτιο της νεκρής κόρης του και αμέσως μετά αναζητά τους γιατρούς για τα γραφειοκρατικά. Αν και μπήκε σε μεγάλη διαδικασία για να γίνει η νεκτροτομή στην Πάτρα, περιγράφοντας αναλυτικά πως πέρασε από όλα τα γραφεία για να παει η σωρός της Τωρτζινας στην Πάτρα, δεν τα κατάφερε.

«Μίλησα με τους γιατρούς και τους ρώτησα πώς μπορώ να προχωρήσω τη διαδικασία ώστε η νεκροψία – νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα και όχι στην Αθήνα, γιατί λόγω του θανάτου της Μαλένας βρισκόμασταν σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Α.Τ Αμπελοκήπων όπου και πήγα. Από εκεί μου είπαν να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα ακροάσεων, όπου και πήγα και μου είπαν να πάω μετά στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Τελικά δεν έβγαλα άκρη και το παιδί παρέμεινε στην Αθήνα και έγινε εδώ η νεκροψία – νεκροτομή» εξήγησε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πουθενά στην κατάθεσή του, δεν φαίνεται να ενοχοποιεί την 33χρονη. Το μόνο σημείο που του φάνηκε όπως λέει ύποπτο, ήταν αυτό με την ταφή του τάμπλετ. Ωστόσο και αυτό του κίνησε τις υποψίες σε μεταγενέστερο χρόνο. «Μετά από 5 ημέρες περίπου από το τραγικό συμβάν και αφού είχε γίνει η νεκροψία νεκροτομή, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να γίνει η κηδεία της. Ενώ εξελισσόταν η ταφή, η κατηγορουμένη, επειδή και στους προηγούμενους θανάτους την ώρα της ταφής έβαζε μαζί με το παιδί και κάποιο αγαπημένο του αντικείμενο, εκείνη την ημέρα έβαλε στο φέρετρο το τάμπλετ του παιδιού. Εκείνη την στιγμή δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν κάτι που το είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες ταφές. Τώρα όμως το βλέπω ύποπτο και πιστεύω ότι πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ», υποστήριξε ο ίδιος.

Όταν άρχισε να ανακινείται το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας, διαπίστωσα ότι η Ρούλα είχε μία ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς σε τηλεοπτικά μέσα, εκθέτοντας τις απόψεις της και έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικό με τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή εάν έχουν ανακαλύψει κάτι.

«Με παρουσιάζουν σαν σύγχρονο Σατανά» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Με παρουσιάζουν σαν σύγχρονο Σατανά» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους δικηγόρους της που την επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τους ζήτησε να κινηθούν νομικά εναντίον δημοσιογραφικών εκπομπών που -σύμφωνα με την ίδια- της έχουν κηρύξει έναν αήθη πόλεμο.

Οι δικηγόροι της Όθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας για περίπου μιάμιση ώρα συνομίλησαν με την πελάτισσα τους, ενημερώνοντάς την για τις τελευταία εξελίξεις αλλά και για τη χρονική στιγμή που θα κατατεθεί το αίτημα της αποφυλακίσεως της.

«Ενημερώσαμε την κατηγορούμενη για τις ενέργειές μας, μας ενημέρωσε και εκείνη για κάποιες επιθυμίες της και μας έδωσε κάποιες συγκεκριμένες εντολές. Όλο αυτό το διάστημα βλέπει τηλεόραση. Από το πρωί μέχρι το βράδυ βλέπει έναν αήθη ακραίο πόλεμο σε βάρος της από ορισμένες δημοσιογραφικές εκπομπές, μια πολεμική που δεν έχει ξαναπαρατηρηθεί ποτέ μέχρι τώρα στο παρελθόν, ένα μίσος, μια στοχοποίηση που δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί. Δηλαδή σε τι αποσκοπεί να βγει αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή έξω και να λιθοβοληθεί;», ανέφερε κατά την έξοδο του από τις γυναίκειες φυλακές Κορυδάλλου ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της, Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Μας είπε ότι την παρουσιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ σαν τον σύγχρονο σατανά που έχει έρθει από τον Άδη και έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα. Μας έδωσε εντολή να κυνηγήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα πλέον ακραία από τα στοιχεία εκείνα που την κατηγορούν. Υπάρχουν ακρότητες και εξακριβωμένα ποινικά αδικήματα σε βάρος της. Υπάρχουν διάφορα πρωτοσέλιδα, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι είναι δολοφόνος τριών παιδιών, ότι είναι τέρας, ότι είναι μάγισσα, ένα σωρό ανοησίες οι οποίες πουλάνε.

Το σενάριο ότι έχουμε να κάνουμε με τον σύγχρονο σατανά πουλάει και ξυπνάει τα πιο ταπεινά συναισθήματα του κόσμου. Δυστυχώς η υπεράσπιση έχει δει λιγότερα πράγματα απ’ όσα έχουν δει μερικοί συνάδελφοι σας.

Το κράτος δικαίου χωλαίνει στην Ελλάδα. Έχουμε να κάνουμε με μια φυλακισμένη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο ενός παιδιού και που πολλοί προλογίζουν και προοιωνίζουν ότι θα βρεθεί κατηγορούμενη και για τον θάνατο των άλλων παιδιών της. Λέει ότι έχει ήδη στοχοποιηθεί».

Related posts

Μεγάλη ανατροπή από τον Στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ: «Πρόκειται για κραυγαλέο λάθος», λέει για την υπόθεση της Πάτρας

Έτοιμος να παντρευτεί: Αρραβωνιάστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης με τη νέα του σύντροφο, την γνωρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

“Γι’ αυτό θα πληρώσει ένα 500άρικο”: Αυτό είπε η Αγγελική Νικολούλη στο «Τούνελ» που έκανε έξαλλο τον Αλέξη Κούγια

«Νομίζει ότι της εξασφαλίζουν ασυλία»: Επίθεση του Αλέξη Κούγια σε Νικολούλη από τον κουρέα του, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πυρ και μανία ο Αλέξης Κούγιας: Κατακεραύνωσε την Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή Φως στο Τούνελ

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κόρη της Τζωρτζίνα μέσα από τις φυλακές

Κρυφά και μακριά απ’ όλους: Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε το ετήσιο μνημόσυνο της Τζωρτζίνας σε γυναικείο μοναστήρι

Μεγάλη ανατροπή από τα βιβλία των νοσοκομείων: «Έτσι πέθανε η Τζωρτζίνα. Δεν υπάρχει τίποτα»

Τα πάνω – κάτω με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου: Τρέχει και δεν φτάνει ο Μάνος Δασκαλάκης με την αποκάλυψη της