Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει τους ναυαγούς: «Θυμάμαι ότι ακούμπησα το μπράτσο του και ήταν “πέτρα”»

Κρήτη: Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στα παγωμένα νερά

Ο Γιάννης Κουρούπης, υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης μίλησε στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV και μίλησε για τη θαραλλέα του ενέργεια όταν χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στα παγωμένα νερά για να βοηθήσει τους δύο ναυαγούς.

Για το τρομακτικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Κακό Όρος, με συνέπεια και τον θάνατο ενός 68χρονου άνδρα, μίλησε ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV.

Ο υπαρχιφύλακας συγκλονίζει, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλα όσα έλαβαν χώρα, μετά την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους με τους δύο επιβαίνοντες. Ήταν εκείνος που έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στα παγωμένα νερά, χωρίς να σκεφτεί τίποτα, ενώ την ίδια ώρα δύο ακόμα πυροσβέστες έπεφταν στο νερό για να βοηθήσουν τους δύο ναυαγούς.

Κρήτη: «Μπαίνεις στον κίνδυνο, αλλά εκείνη την στιγμή το βάζεις σε δεύτερη μοίρα»

«Αρχίσαμε κατευθείαν μαλάξεις, γιατί βλέπαμε ότι ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του και φαινόταν πολύ ζορισμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο υπαρχιφύλακας, συμπληρώνοντας «θυμάμαι ότι ακούμπησα το μπράτσο του και ήταν “πέτρα”. Το μυϊκό του σύστημα δηλαδή είχε σκληρύνει από την υπερπροσπάθεια και πραγματικά βυθιζόταν. Δεν μπορούσε άλλο να κολυμπήσει. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε υποθερμία. Έτρεμε. Φώναζε: Δεν μπορώ άλλο έχω τελειώσει».

Ο ίδιος αναφέρει ότι παρά τον κίνδυνο που ένιωσαν ότι το αεροπλάνο εξακολουθούσε να βυθίζεται κάτω από τα πόδια τους με κίνδυνο αν τους παρασύρει, το μόνο που σκέφτηκε ήταν να βοηθήσει. «Μπαίνεις στον κίνδυνο, αλλά εκείνη την στιγμή το βάζεις σε δεύτερη μοίρα και λες προσπαθώ να σεβαστώ την ανθρώπινη ζωή και να κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν και σε εμένα».

Related posts

Νεκρός από τη μıα στιγμή στnν άλλη ο 20χρονος Μάρıος, κλαίει ο Θεός

Νέος σεισμός στη χώρα μας: Μεγαλώνει η ανησυχία

Ολική ανατροπή που δεν περίμενε κανείς: Αυτό ήταν τελικά το κίνητρο του Αιγύπτιου για τις δολοφονίες στη Γλυφάδα