Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Στις φλόγες η Νότια Εύβοια – Ξεκίνησαν οι εκκενώσεις χωριών

Φωτιά στη Νότια Εύβοια: Δύσκολες ώρες – Εκκενώνονται χωριά

Φωτιά στη Νότια Εύβοια: Από τα μεσάνυχτα η πύρινη λαίλαπα καίει την Κάρυστο. Οι πολίτες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Με μήνυμα του 112, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς, η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ωστόσο ενισχύσεις φτάνουν από Αλιβέρι και Χαλκίδα, ενώ συμβάλλουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες και 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρων, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Τα πυροσβεστικά μέσα άρχισαν τις ρίψεις από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών, ενώ μετά από λίγη ώρα εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση στο Μαρμάρι.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί. Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανάρτηση του Πυροσβεστικού σώματος για τις φωτιές της Νότιας Εύβοιας

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο