Ταξιδιωτικές οδηγίες ΕΕ: Η πανδημία επέβαλε κοινές ταξιδιωτικές οδηγίες για τις χώρες της ΕΕ

Ταξιδιωτικές οδηγίες ΕΕ: Η πανδημία επέβαλε κοινές ταξιδιωτικές οδηγίες για τις χώρες της ΕΕ

Ταξιδιωτικές οδηγίες ΕΕ: Κοινό πλαίσιο κανόνων θέσπισε η ΕΕ για όλα τα κράτη-μέλη της λόγω κορονοϊού

Ταξιδιωτικές οδηγίες ΕΕ: Προχθές η ΕΕ αποφάσισε να θεσπίσει ένα κοινό πλαίσιο κατευθυντήριων γραμμών για τα κράτη-μέλη. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές αφορούν σε ταξιδιωτικές οδηγίες που ως στόσο έχουν να προωθήσουν την διευκόλυνση της διεθνούς αεροπλοΐας. Ειδικά εν μέσω πανδημίας θα πρέπει να διασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών. Η ΕΕ λοιπόν, ενέκρινε έναν κοινό χάρτη με ταξιδιωτικά μέτρα λόγω κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στη διαφάνεια και προβλεψιμότητα τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Ταξιδιωτικές οδηγίες ΕΕ: Η πανδημία επέβαλε κοινές ταξιδιωτικές οδηγίες για τις χώρες της ΕΕ

Ταξιδιωτικές οδηγίες ΕΕ: Κοινό πλαίσιο για χώρες της ΕΕ λόγω κορονοϊού

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη των κοινών ταξιδιωτικών οδηγιών για τις χώρες της ΕΕ

Ο κοινός χάρτης θα έχει χρωματική κωδικοποίηση ανά περιοχή. Πρόκειται να αναρτάται εβδομαδιαία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με τα δεδομένα που παρέχονται από τα κράτη μέλη σχετικά με τα παρακάτω κριτήρια.

Επιρόσθετα, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να παρέχουν σαφείς, περιεκτικές και έγκαιρες πληροφορίες στο κοινό. Για τυχόν νέα μέτρα ή απαιτήσεις, το κοινό θα ενημερώνεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν τεθούν σε ισχύ τα μέτρα. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην αποφυγή κατακερματισμού και αναστάτωσης του κλάδου.

Απώτερος στόχος είναι να διασφαλιστεί ο συντονισμός για τυχόν μέτρα που επηρεάζουν την ελεύθερη κυκλοφορία. Ταυτόχρονα θα πρέπει να παρέχονται στους Ευρωπαίους πολίτες όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται όταν αποφασίζουν για το ταξίδι τους.

Τέλος τα μέτρα που περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία για την προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι αναλογικά και να μην εισάγουν διακρίσεις. Εννοείται δε ότι πρέπει να αρθούν μόλις το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Προτεινόμενα