Τέλος στην ταλαιπωρία: Με μία μόνο κίνηση έχετε την ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό σας

by Τόνια Τζαφέρη

Νέα εφαρμογή: Επίδειξη ταυτότητας ή διπλώματος

“Βάλε – βγάλε” ταυτότητα, στο τέλος μπορεί και να καταλήξεις να την χάσεις ή ξεχάσεις κάπου… όπως και το δίπλωμα οδήγησης, αφού πλέον οπουδήποτε χρειάζεται επίδειξη ταυτότητας μετά τον έλεγχο του εμβολιασμού… ωστόσο μια νέα εφαρμογή που ήδη χρησιμοποιείται έντονα, έρχεται να δώσει λύση.

Για τις ψηφιακές καινοτομίες που αναμένονται τους επόμενους μήνες για την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1, όπου και ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς πολιτών έναντι του κορωνοϊού, ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σχετικά με τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση». Ο ίδιος δήλωσε πως είναι εμβολιασμένο το 81% των ενήλικών στην Ελλάδα, ενώ εμβολιασμένο με την λεγόμενη «αναμνηστική» δόση είναι το 78% των δικαιούχων.

Τέλος στην ταλαιπωρία: Με μία μόνο κίνηση έχετε την ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό σας

Η νέα εφαρμογή και οι δηλώσεις του Γεωργαντά για τους εμβολιασμούς

Από την Δευτέρα, οπότε τέθηκε σε ισχύ η επιβολή του προστίμου, μέχρι και την Παρασκευή, σε 5 ημέρες, είχαν εμβολιαστεί 15.000 πολίτες άνω των 65 ετών, δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς στη συνέχεια αποκάλυψε πως «στο τέλος Μαρτίου υπολογίζουμε να υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μας το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα έχουμε στο κινητό και την αστυνομική ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση. Σήμερα έχουμε μόνο απόσπασμα της ταυτότητας για να γίνεται η επιβεβαίωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, στο τέλος Μαρτίου θα είναι για όλες τις χρήσεις».

Τέλος, ο ίδιος «προχωράει και η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα αργήσει λίγο, αλλά προχωράμε για να έχουμε μια σύγχρονη ταυτότητα».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo