Τέταρτη δόση: Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για άτομα από 30 έως 59 ετών

Τέταρτη δόση: Πρόκειται για μια εθελοντική διαδικασία

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε για ραντεβού εμβολιασμού. Ισχύει για τις ηλικίες 30 έως 59 ετών. Να επισημανθεί πως δεν είναι υποχρεωτική η διαδικασία.

Πρόκειται για μία εθελοντική διαδικασία καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες, αλλά ακόμη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν τα οφέλη της 4ης δόσης στους νεότερους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι θεωρούν πως η 4η δόση πρέπει να γίνει στους άνω των 60 ετών αφού κινδυνεύουν περισσότερο από μία πιθανή μόλυνση. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα για 4η δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο.

Προβληματισμός για τους 30άρηδες και για την τέταρτη δόση

Μπορεί από σήμερα να άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών ώστε να μπορούν να κάνουν 4η δόση εμβολίου, αλλά οι ειδικοί δεν φαίνεται να συμφωνούν προς αυτήν την κατεύθυνση με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί σύγχυση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες οι δημόσιες απόψεις των ειδικών που ουσιαστικά αποτρέπουν τους νεότερους να εμβολιαστούν ξανά, είναι συνεχείς. Και αυτό διότι φαίνεται ότι δεν αλλάζουν πολλά στους άνω των 30 ετών εάν πραγματοποιήσουν και άλλη ενισχυτική δόση, παρότι οι Υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5 σαρώνουν όλη τη χώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει εμφατικά ότι είναι προαιρετική η επιπλέον δόση για τους άνω των 30 ετών, ενώ μπορούν να την κάνουν όσοι έχουν έντονη ανησυχία για πιθανή μόλυνση.

Άλλωστε ακόμη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ανακοίνωσή της σημείωνε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για όφελος σε όσους είναι κάτω των 60.

Από το υπουργείο Υγείας έχει επισημανθεί ότι σε κάθε περίπτωση, όποιος πολίτης άνω των 30 ετών επιθυμεί να κάνει τέταρτη δόση του εμβολίου για να νιώσει περισσότερο προστατευμένος, μπορεί να το κάνει.

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων

Πάντως, ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του έχουν «πνίξει» όλη τη χώρα με την αύξηση των κρουσμάτων να είναι καθημερινή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ στους νησιωτικούς προορισμούς.

Και το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι από τις αρχές Αυγούστου η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη. Κυρίως λόγω της ανεμελιάς του καλοκαιριού, της μεγάλης τουριστικής κίνησης και της κατάργησης όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ήδη σε όλα τα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς οι επιδημιολογικοί δείκτες αυξάνονται επικίνδυνα με τα δημοφιλή νησιά να έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δείκτης Θετικότητας εκτοξεύθηκε στο 50,89% στη Μύκονο και ακολουθεί η Σαντορίνη με 33,51% και η Μήλος με 32,31%.

Related posts

Ρεσιτάλ νεαρού γυρνώντας από νησί: “Πίναμε σαν σαύρες ιδρωμένοι, ο κόβιντ ήταν το λιγότερο που κολλάγαμε”

Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»: Πέθανε το 3χρονο κοριτσάκι που ήταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό

Πριν από το πυρετό και τον πονοκέφαλο: Το πρώτο σύμπτωμα της Όμικρον 4-5 που καταλαβαίνεις ότι νοσείς όταν σκύψεις

«Και οι δύο θετικοί, να δούμε ποιος θα κολλήσει τους περισσότερους»: Η απίστευτη δήλωση από πιτσιρικάδες που πάνε Πάρο

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Η 4η δόση βοηθά τους πάντες και δεν κάνει κακό»

Κατερίνα Γερονικολού: Θετική στον κορωνοϊό η ηθοποιός – Το αποκάλυψε με μια χιουμοριστική ανάρτηση

Πανδημία: Η τέταρτη δόση του εμβολίου παρέχει έξτρα προστασία στους ηλικιωμένους έναντι της Omicron

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έκανα την τέταρτη δόση του εμβoλiου κατά της Cοvίd»

Έρχεται πρόστιμο των 100€: Νομιμοποίηση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών – Τι αναφέρει το ΣτΕ