Θεσσαλονίκη lockdown: Φεύγουν και οι τελευταίοι τουρίστες από την πόλη – Σε απελπισία οι ξενοδόχοι

by i-diakopes.gr

Θεσσαλονίκη lockdown: Η επιβολή του lockdown διώχνει και τους τελευταίους τουρίστες της πόλης

Θεσσαλονίκη lockdown: Σε ολικό καθεστώς lockdown είναι από σήμερα η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Η απόφαση πάρθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες είχαν εντοπιστεί πάρα πολλά κρούσματα στις δύο πόλεις. Με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να πιεστεί. Χθες εντοπίστηκαν πάλι 210 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 8 κρούσματα στις Σέρρες. Αυτές οι δύο περιφερειακές ενότητες είναι οι πρώτες στη χώρα που μπαίνουν και πάλι σε καθεστώς lockdown ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Το lockdown δε, θα διαρκέσει 14 μέρες.

Από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έφυγαν σήμερα και οι λιγοστοί τουρίστες που είχαν απομείνει. Πρόκειται για τουρίστες κυρίως από το Ισραήλ, που έφυγαν εσπευσμένα για την Αθήνα ώστε να μην ξεμείνουν στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη lockdown: Φεύγουν οι τελευταίοι τουρίστες από την πόλη

Δείτε μερικές από τις δηλώσεις ξενοδόχων σχετικά με το κλέισιμο των ξενοδοχείων στην Θεσσαλονίκη λόγω lockdown

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος ανέφερε «Στη λύση του προσωρινού “λουκέτου” αναμένεται να καταλήξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης καθώς η απόφαση για lockdown μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και η απαγόρευση των μετακινήσεων εντός και εκτός νομού, καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους».

Ακόμα πρόσθεσε «Η καθοδική τάση φαινόταν ήδη από τις 20 Οκτωβρίου αλλά ακόμη και με μια “μίνι” κανονικότητα από Έλληνες θα μπορούσε να υπάρξει μια σχετική διαχείριση της κατάστασης. Αυτήν τη στιγμή, όμως, μιλάμε για μηδενικά έσοδα και βεβαρημένα επιδημιολογικά δεδομένα που είναι λογικό να οδηγήσουν σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας των περισσοτέρων ξενοδοχείων. Ειδικά των μεγάλων πεντάστερων ξενοδοχείων της πόλης».

Παράλληλα, ο ξενοδόχος και πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, κ. Γιάννης Ασλάνης επεσήμανε «Εκτός από τους λίγους τουρίστες του εξωτερικού που έσπευσαν να αποχωρήσουν, οι Έλληνες διαμένοντες στα ξενοδοχεία αυτήν την περίοδο είναι κυρίως επαγγελματίες, που όμως λόγω του lockdown θα ταξιδεύουν πλέον μόνο όσοι είναι απολύτως απαραίτητο να το πράξουν».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα