Θεσσαλονίκη ΟΑΣΘ: Ο στόλος ενισχύεται με 88 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Θεσσαλονίκη ΟΑΣΘ: Θα πραγματοποιηθεί και έρευνα για το χρόνο αναμονής των επιβατών στις στάσεις

Θεσσαλονίκη ΟΑΣΘ: Ο στόλος θα ενισχυθεί με 88 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί έρευνα για να εντοπιστεί ο χρόνος μέσης αναμονής των επιβατών στις στάσεις της πόλης.

Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, κ. Γιώργος Σκόδρας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στο νομό κυκλοφορούν περίπου 500 λεωφορεία. Προστέθηξαν ωστόσο και νέα λεωφορεία από την σύμβαση μίσθωσης αλλά και από την αγορά λεωφορείων από τη Γερμανία.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα προστεθούν «ακόμη 66 λεωφορεία από τη σύμβαση μίσθωσης και άλλα 22 από τον δήμο Θεσσαλονίκης, άρα θα ξεπεράσουμε τα 570 – 580 οχήματα» ανέφερε ο κ. Σκόδρας.

Όσο για τις έρευνες που θα πραγματοππιηθούν ώστε να έχουμε μία ιδέα για το χρόνο αναμονής των πολιτών στις στάσεις, ο κ. Σκόδρας ανέφερε «Είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο δίκτυο των στάσεων. Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Και το σύστημα της αστικής συγκοινωνίας πρέπει να ακολουθεί την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορούμε να προχωράμε με τις συνταγές των προηγούμενων δεκαετιών».

Θεσσαλονίκη ΟΑΣΘ: Ενισχύεται με 88 λεωφορεία μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Παρά την ενίσχυση με τα νέα λεωφορεία στον ιστό της Θεσσαλονίκης, ο ΟΑΣΘ έχει ακόμα αρκετές ελλείψεις

Τέλος ο κ. Σκόδρας κατέληξε «’Εχουμε ένα έλλειμμα περίπου 80- 90 λεωφορείων, που θα το καλύψουμε με τις επόμενες προσθήκες. Η δυτική Θεσσαλονίκη, στην οποία αντιστοιχεί το 50% των καθημερινών χρηστών του Οργανισμού, έχει και μεγαλύτερες ανάγκες. Και μετά το Μετρό, καθώς εκεί δεν φτάνει η γραμμή, η δυτική Θεσσαλονίκη θα εξακολουθήσει να έχει ανάγκες και την έχουμε στο σχεδιασμό μας».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα