Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο διεθνούς φήμης συνθέτης και μουσικός Άκης Δαούτης

Άκης Δαούτης: Θλίψη για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως ο Άκης Δαούτης πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 62 ετών. Ο σπουδαίος συνθέτης υπέστη ανακοπή καρδιάς το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Ο Άκης Δαούτης είχε διακριθεί για τις συνθέσεις του στις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, “15Αύγουστος” και “Από την άκρη της πόλης”.

Ο Άκης Δαούτης. Έλληνας συνθέτης και μουσικός, με έργο σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών που δραστηριοποιήθηκε από το 1986, τόσο στον Ελληνικό όσο και στον διεθνή μουσικό χώρο.

Ποιος ήταν ο Άκης Δαούτης

Ο Άκης Δαούτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου του 1960 και ξεκίνησε από νεαρή ηλικία την ενασχόληση με τη μουσική, κάνοντας μαθήματα κιθάρας. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε στις ΗΠΑ και μπήκε ενεργά στα μουσικά δρώμενα το 1986.

Βραβεύτηκε για τη σύνθεσή του Solar Rain στο 15ο Φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στη Μπουρζ της Γαλλίας, ενώ δύο χρόνια αργότερα το έργο του με τίτλο Into the Light προκρίθηκε από την διεθνή επιτροπή για τις Παγκόσμιες Μουσικές Ημέρες 1988 του Χονγκ Κονγκ.

Στην Ελλάδα διακρίθηκε για τις μουσικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις στον κινηματογράφο, με γνωστότερες εκείνες για τις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Δεκαπενταύγουστος» (ερμηνεία: Γλυκερία) και «Από την άκρη της πόλης».

Άκης Δαούτης: Ο αποχαιρετισμός από την Γλυκερία και τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Ο Άκης Δαούτης ανήκε στην ιδρυτική ομάδα του ΕΣΣΗΜ και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΣΗΜ και του ΚΣΥΜΕ. Ενώ από το 2005 ως το 2011 δίδασκε στο τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο