Τηλεργασία: Παρατείνεται έως την Παρασκευή 30 Απριλίου – Εξ’αποστάσεως το 50% των εργαζομένων

Τηλεργασία: Παρατείνεται τόσο η τηλεργασία όσο και τα ειδικά μέτρα ως προς την οργάνωση εργασίας στο χώρο δουλειάς

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως την Παρασκευή 30 Απριλίου. Επιχειρήσεις και εργοδότες υποχρεώνονται να εφαρμόζουν το σύστημα εξ’ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού εργαζομένων.

Πέρα από την παράταση της τηλεργασίας, αυτά είναι τα νέα μέτρα του lockdown – Τι θα γίνει με τα self tests

Τα νέα μέτρα για το lockdown ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 3 Απριλίου, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση οχήματος με κωδικό 6 για σωματική άσκηση. Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα ισχύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ανοίγει το λιανεμπόριο. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με click away ή click in shop με χρονικό περιορισμό 3 ωρών μία φορά τη μέρα.

Σχετικά με τα self tests, αναμένεται να διατεθούν στα φαρμακεία από τις 15 Απριλίου.

Τέλος σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων «πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια». Ακόμα πρόσθεσε «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία».

Τέλος για την παράταση του σχολικού έτους είπε «εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα».

Related posts

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Απανωτά τα σοκ: Νεκρός και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον Στάθη – Διπλός θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ασύλληπτη τραγωδία: 37χρονος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει ηλικιωμένο